Friday, June 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Legenda Celticsa: “Jordan mi je zaprijetio da će me pretući”

Robert Parish imao je priliku igrati s i protiv trojice najboljih igrača u povijesti košarke, Larryja Birda, Michaela Jordana i Magica Johnsona. Dijelio je svlačionicu s Birdom i Jordanom u različitim fazama svoje karijere. Tijekom vrhunca karijere je činio Big 3 s Birdom i Kevinom McHaleom u Bostonu. Karijeru je završio u Chicago Bullsima 1997. godine.

Razgovarajući s Jackie MacMullan iz ESPN-a, Parish je usporedio tu trojicu legendarnih igrača.

Ono što je Larryja izdvajalo od Magica i Jordana je kako on nije bio vođa na način na koji su to njih dvojica bili, rekao je Parish. On je imao previše poštovanja prema nama. Ako niste odigrali dobru utakmicu, on je bio sklon tome da vas ohrabri ili ne kaže ništa na to. Dok bi vas Magic i Jordan kritizirali.

Prisjetio se jednog incidenta s Jordanom, kada nije dobro trenirao. Jordan je krenuo za njim, rekavši mu da mu se to ne sviđa, a Parish se zauzeo za sebe.

Rekao sam mu: Nisam zaljubljen u tebe kao drugi igrači. Imam i ja nekoliko NBA naslova, prisjetio se Parish. U tom trenutku mi je rekao: Prebit ću te. Približio sam mu se i rekao: Ne, nećeš. Nakon toga me nije više gnjavio.

Parish je s Bullsima osvojio NBA naslov 1997. te je potom završio NBA karijeru. Iako nije bio dominantan igrač kakav je nekada bio, jasno je dao do znanja da se s njim ne treba “kačiti”, čak i ako je to značilo da mora ići protiv Jordana, glavne zvijezde i vođe momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE