Tuesday, May 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Michael Jordan: “Mi ne bi izgubili nijednu utakmicu da sam imao četvoricu poput njega za suigrače”

Mlađi navijači mogu razmišljati o Dannyju Aingeu kao košarkaškom majstoru koji je bio dio legendarnih Boston Celticsa, izvršnom direktoru momčadi koji neće oklijevati da povuče okidač da bi poboljšao svoju momčad i poveo ih u borbu za NBA naslov.

Ali u stvarnosti, Ainge je mnogo više od toga. Njegova želja, strast i mozak vode svaki njegov korak. “Kockao” se na oba kraja parketa i češće nego ne, to se isplatilo.

Ainge je u mlađim danima bio vrlo nadareni sportaš. On je jedina osoba koja je ikada imenovan srednjoškolskim All-American igračem u košarci, footballu i bejzbolu. Također je proveo 3 i pol sezone u dresu Toronto Blue Jaysa u MLB ligi dok je još bio na faksu, ali očito je njegov san bio igrati u NBA.

Potom je svoje talente odveo u Boston Celticse i pomogao im da osvoje nekoliko NBA prstenova, kasnije je još igrao za Sacramento Kingse, Portland Trail Blazerse i Phoenix Sunse. Njegov doprinos na oba kraja terena je bio jednostavno izvanredan, a njegov napor, trud i borbenost na parketu su svi cijenili.

Zato mu je Michael Jordan dao veliki kompliment tvrdeći da nikada ne bi izgubio utakmicu ​​ako bi imao četiri Dannyja Aingesa kao suigrača:

“Volio bih da imam četiri Dannyja Aingea kao suigrače. S njegovom željom i borbenošću nikada ne bismo izgubili utakmicu​​”, ustvrdio je His Airness, prenosi Los Angeles Times.

Jordan je imao puno poštovanja prema Aingeu. Zapravo, oni su se suočili u partiji golfa prije nego što je MJ igrao protiv Celticsa u doigravanju 1986. godine. Ainge ga je pobijedio, a Jordan je odgovorio tako što se predstavio svijetu s košarkaškim remek-djelom od 63 poena u playoffu, iako su Celticsi njega i Bullse izbacili iz playoffa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE