Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na današnji dan: Larry Bird strašnom partijom uništio svoju glavnu mušteriju Hawkse

Atlanta Hawksi i njihovi navijači predobro znaju kako ih je Larry Bird znao mučiti. Bird je u svojoj legendarnoj NBA karijeri, koja je trajala 13 sezona, zabilježio četiri utakmice s 50 ili više poena, a dvije između njih su bile upravo protiv Hawksa.

Desetog studenog 1989. Bird je bio jako vruć, postigao je 50 poena u pobjedi 117:106 protiv Hawksa. U četvrtoj četvrtini zabio je 17 poena te je priuštio Hawksima u to vrijeme njihov najgori start u sezoni još od 1971. godine. Atlanta je povela rezultatom 101-96, a preostalo je pet minuta i 40 sekundi u četvrtoj četvrtini, kada su Reggie Lewis, Kevin McHale i Bird zabili uzastopne poene za vodstvo Bostona od 102-101.

Hawksi su povratili prednost preko par slobodnih bacanja Kevina Willisa. No, Larry Legend, koji je imao i 13 skokova i 8 asistencija, doveo je Boston u vodstvo uspješnim šutem pred kraj utakmice, koje Kelti nisu ispustili te su utakmicu priveli mirnom kraju.

Zanimljivo je kako osim Birda, nijedan drugi igrač iz startne petorke Celticsa, nije imao dvoznamenkasti broj poena (Robert Parish, Ed Pinckney, Dennis Johnson, Kevin Gamble).

STATISTIKA UTAKMICE: https://www.nba.com/game/0028900054

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=rvltct0FvRk&ab_channel=ClassicSports

Latest Posts

NE PROPUSTITE