Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nostalgija: Jedna od najljepših asistencija u NBA povijesti u režiji sjajnog Hrvata

Chicago Bullsi su drugog ožujka 1996. na domaćem terenu u  dvorani United Center ugostili Boston Celticse te su pri tome upisali laganu i vrlo uvjerljivu pobjedu rezultatom 107:75. Dominacija “Bullsa” je započela već od početka utakmice te je rastom razlike omogućila Philu Jacksonu da omogući više odmora glavnim zvijezdama momčadi – Michaelu Jordanu, Scottieju Pippenu i Dennisu Rodmanu, što su na najbolji način iskoristili igrači s klupe Bullsa, među ostalim i “Croatian Sensation” iz Splita, Toni Kukoč.

On je pred kraj utakmice presjekao dodavanje igrača Celticsa i potom pokušao spriječiti loptu da napusti granice terena. Ipak, iako je djelovalo da je u bezizlaznoj situaciji, Toni je padajući u aut, okrenut prema protivničkom košu i s jednim igračem Bostona ispred sebe, “zavrnuo” loptu lijevom rukom iza leđa i poslao je preko gotovo cijelog terena u ruke Jasonu Caffeyju, koji je bio najbrži u kontranapadu Bullsa, a on je magično dodavanje najboljeg hrvatskog košarkaša u povijesti nagradio zakucavanjem iza leđa. Navijači koji nisu napustili dvoranu prije posljednjeg zvuka sirene, bili su oduševljeni cjelokupnom akcijom igrača Bullsa, prije svega asistencijom “Konobara” Kukoča. U videu koji je priložen pogledajte Top 15 asistencija u njegovoj karijeri, a sjajna asistencija Caffeyju započinje točno na 6:01 minuti videa.

Asistencija koju je izveo Kuki je završila na svim NBA špicama tog vremena, a i danas se smatra za jednu od najboljih asistencija u povijesti NBA košarke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE