Tuesday, May 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rađa o Celticsima: “Oni su kartali i šalili se kad smo gubili, a ja sam se zbog tog loše osjećao”

Legenda hrvatske košarke, Dino Rađa, je izabran kao 40. pick NBA drafta 1989. godine, ali počeo je igrati za Boston Celticse 1993. godine. Rađa je odmah oduševio u svojoj rookie sezoni, prosječno je imao brojke od 15,2 poena i 7,2 skoka u 28 minuta na parketu.

Nastavio je igrati još tri sezone te je NBA karijeru završio uz prosjek od 16,7 poena, 8,4 skoka i 1,4 blokade po utakmici. U jednom od intervjua za španjolski portal El Mundo je izjavio kako je igračima Bostona praktički bilo svejedno kada su gubili utakmice.

Rađa je uz pokojnog Dražena Petrovića i Tonija Kukoča najbolji primjer sportaša koji je sve postigao nevjerojatnim radom te možemo reći kako su oni pravi primjer pobjednika među hrvatskim košarkašima te stoga nije nimalo čudno da je to utjecalo na njegov pobjednički mentalitet.

“Razbolio sam se jer je mojim suigračima bilo svejedno. Izgubili smo utakmicu, a oni bi igrali karte te bi se šalili. Ja nisam takav, ako izgubim utakmicu osjećam se loše. Tada sam zaključio kako mi je potrebna promjena sredine. Na kraju sam se vratio u Europu i borio se za trofeje.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE