Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Večer u kojoj je Michael Jordan u Boston Gardenu uništio Celticse predvođene Birdom

Na današnji dan 1988. godine su Chicago Bullsi gostovali u Boston Gardenu, gdje su ih čekali jedni od glavnih favorita za NBA naslov, Boston Celticsi.

Iako je sezona tek započela, Michael Jordan nije imao namjeru ući opušteno u utakmicu, već je bio strašno “nabrijan”, kao što je i uvijek bio protiv najjačih NBA momčadi.

Bullsi su prvu četvrtinu dobili rezulttaom 26:19, a Celticsi su se vratili u drugoj četvrtini te su na ulasku u treću četvrtinu imali tek poen zaostatka. U drugom poluvremenu su Celticsi zaigrali agresivnije, što im je na kraju donijelo vodstvo od jednog poena pred ulaskom u zadnjih deset minuta igre.

No, onda je na scenu stupio Michael Jordan, koji je odlučio kako jednostavno tu utakmicu ne želi izgubiti. Chicago je zadnju četvrtinu dobio rezultatom 32:25 (istim rezultatom su Celticsi dobili treću četvrtinu).

Air Jordan je na kraju utakmicu završio s postignuta 52 poena uz čak devet ukradenih lopti, a double-double učinkom mu se pridružio Horace Grant (15 poena i 11 skokova).

Celticsima nije pomogla ni činjenica da im je cijela startna petorka u barem jednoj statističkoj kategoriji imala dvoznamenkast učinak. Kevin McHale je postigao 29 poena uz šest skokova, Robert Parish 9 poena uz 13 skokova, Dennis Johnson 11 poena uz šest skokova, Larry Bird 18 poena uz po deset skokova i šest asistencija i Brian Shaw 18 poena i šest asistencija.

STATISTIKA UTAKMICE: https://www.basketball-reference.com/boxscores/198811090BOS.html

Latest Posts

NE PROPUSTITE