Tuesday, October 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Lionel Hollins: Deron Williams više nije franšizni igrač

Doigravanje je završilo za momčad Brooklyn Netsa. U prvom krugu su ispali od momčadi Hawksa iako, no izborili su 2 pobjede i pružili mnogo bolji otpor no što su mnogi smatrali da će im pružiti. Prilikom posljednjeg susreta s novinarima ove sezone trener Netsa, Lionel Hollins, se dotaknuo svog playmakera Derona Williamsa i izjavio ono što smo već svi znali.

- Advertisement -

On je dobar, solidan igrač,ali  više nije glavni igrač organizacije, onaj oko kojeg možete graditi momčad. To je samo moje mišljenje. Ponosan sam na način na koji se vratio nakon ozljeda i igrao, pogotovo zbog medijskog pritiska na njega da bude glavni igrač naše momčadi. Svi se fokusiraju na jednog igrača, a smatram da bi se trebali fokusirati na momčad.“

Upitan da pojasni svoju izjavu Hollins nastavlja : „To znači da fokus treba biti na tome da svi igrači izađu na teren i daju sve od tebe, igraju zajedno i nesebično. Onaj tko je otvoren – šutne loptu. Ako nije otvoren, doda loptu igraču koji jest. Po meni je to temelj košarke. Nije stvar u rijetkim talentima koje nazivamo igračima franšize i kakve mnogi treneri nemaju niti priliku trenirati tijekom svog života.Mnoge su momčadi osvojile naslov bez takvih igrača te oko toga ne gubim san. To je nešto oko čega se vi brinete i što stalno spominjete. Ja se više brinem oko toga da svake večeri izađemo na parket spremni učiniti sve za pobjedu.”

Inače, Deron već treću godinu zaredom upisuje pad svojih brojki te je tako ove sezone ostvario samo 13 poena i 6.6 asistencija po utakmici uz postotak šuta od 39%. U doigravanju je pak igrao posebno razočaravajuće. Osim renesanse koju je doživio u četvrtoj utakmici kada je postigao 35 poena i podijelio 7 asistencija, u ostalih je pet utakmica prosječno postizao samo 7.2 poena uz mizerni postotak šuta – 29%. Velik je to pad za igrača kojeg su generalni menadžeri 2010. proglasili najboljim razigravačem lige. Uskoro 31-godišnji Williams će sljedeće sezone zaraditi 21 milijun dolara, a sezonu nakon toga ako prihvati opciju produžetka ugovora čak 22.3 milijuna. Puno previše za igrača koji nikada neće doseći razinu igre iz svojih najboljih dana u Jazzu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE