Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi umirovili dres Jasona Kidda

Sinoć su Brooklyn Netsi, prije početka predsezonske utakmice protiv Miami Heata, održali ceremoniju tijekom koje je umirovljen dres Jasona Kidda s brojem 5.

Kidd, trenutno trener momčadi Netsa, NBA karijeru započeo je 1994. godine, a članom New Jersey Netsa postao je 2001. godine. Ekipa je odmah proigrala s Kiddom na kormilu te su u prve dvije sezone od njegova dolaska izborili dva finala lige, ali nisu uspjeli otići do kraja. Sve do odlaska Kidda ekipa je svake godine izborila doigravanje, ali više se nisu uspjeli vratiti do finala.

Tijekom šest i pol sezona kao član momčadi iz New Jerseya, Kidd je bilježio brojke od 14,9 poena, 9 asistencija i 7,1 skoka po utakmici, a osim same statistike, kao najveća njegova kvaliteta izdvaja se uloga vođe na terenu koji je činio sve svoje suigrače boljima.

Umirovljenje dresa inače je velika svečanost koja se održava tijekom regularne sezone, no Kidd je inzistirao da Netsi to učine tijekom predsezone, kako ne bi privlačio puno pozornosti.

“Vrijeme održavanja ove ceremonije je ono što sam ja htio. Želim da što prije završimo s ovime te da se mogu vratiti svojoj momčadi”, rekao je Kidd prije početka utakmice protiv Heata, koji su njegovi igrači uvjerljivo dobili rezultatom 86:62.

Od sinoć se dres Kidda nalazi pod svodom Barclays Centra, gdje su još umirovljeni dresovi Dražena Petrovića, Juliusa Ervinga, Johna Williamsona, Billa Melchionnija i Bucka Williamsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE