Monday, July 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi žele zadržati Brooka Lopeza

GM Billy King nije se proslavio svojim menadžerskim potezima otkako je došao u Brooklyn Netse u srpnju 2010. godine. Ove sezone Netsi i dalje ispaštaju zbog loših odluka struke tako da su ponovno momčad koja najviše izdvaja za plaće (gotovo 88 milijuna dolara), a sedmo mjesto na slabašnom Istoku nije nikakva utjeha. Klasična priča o preplaćenoj momčadi s osrednjim rezultatima za Netse ne završava ni sljedeće sezone kada će opet imati najplaćeniji sastav lige (87,5 milijuna dolara). Glavnina otpada na dvojac Joe JohnsonDeron Williams (oko 45 mil. po sezoni), a njihov daleko najbolji igrač Brook Lopez sljedeće sezone ima igračku opciju u vrijednosti od 16,7 mil. Dakle, Brook ovo ljeto sam odlučuje želi li nastaviti karijeru u redovima Netsa. U identičnoj situaciji je i Thaddeus Young čija bi plaća sljedeće godine, ukoliko iskoristi igračku opciju, iznosila 9,7 mil.

Navedeni su igrači četiri glavne interesne točke Billyja Kinga tijekom nadolazećeg ljeta. Osobit naglasak stavlja na ponovno potpisivanje Lopeza: „Lopez je bio taj koji nas je nosio na putu do doigravanja. Bio je naš najbolji igrač. Bez njega nema šanse da bi došli dokle jesmo. Ponovit ću: želimo ga natrag, ja ga želim natrag, trener Lionel Hollins ga želi natrag, vlasnik ga želi natrag. Svi smo iskazali svoju želju. Nikakva sumnja više ne bi trebala postojati.“ Ovo stoji, ali Netsi se prije svega trebaju uvjeriti u Brookovo fizičko stanje jer pitanje je isplati li se ulagati u centra koji je sa samo 27 godina na leđima već pristojno popunio svoj zdravstveni karton. Kako bilo, očekuje se da Lopez neće uzeti opciju i da će postati nezaštićeni slobodni igrač u srpnju i Netsi će se itekako morati potruditi da odbiju druge momčadi.

Što se tiče Williamsa i Johnsona, King je izjavio sljedeće: „Razmotrit ćemo sve mogućnosti, kao što smo i prije. Hoće li biti razmjene? Možda, ali nisam siguran. Ali probat ćemo sve kako bismo se poboljšali.“ Prevedeno, ne čekamo ponudu koja se ne može odbiti, već tražimo zauzvrat igrače koji će nam pomoći da dugoročno postanemo bolji. Svima je jasno da tandem Johnson i Williams ne funkcionira onako kako se očekivalo. Od želje da stvore troglavo čudovište Netsi su stvorili tri godine mediokriteta. Na kraju je knjiga spala na 10 pobjeda u doigravanju i samo jedan prolazak u drugu rundu. Čudno je uopće razmišljati da bi netko bio voljan preuzeti njihove ugovore, pogotovo Williamsov koji vrijedi još tri sezone, ali našlo bi se tu kandidata. Deron se već neko vrijeme spominje u kontekstu Sacramento Kingsa koji se ne libe uzeti preplaćeni igrače (Rudy Gay) u želji za dugoočekivanim povratkom u doigravanje.

Navijači Netsa nestrpljivo će pratit razvoj događaja ovog ljeta, iako će njihovo ljeto s najviše mogučnosti bit tek sljedeće godine, kada će, i u slučaju da ponovno potpišu Lopeza i Younga, imati dosta mjesta na cap spaceu. Ovoga puta nadamo se da će nešto promišljenije utrošiti financijska sredsta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE