Monday, June 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bullsi neće praviti drastične promjene ovog ljeta

Dopredsjednik košarkaških operacija Chicago Bullsa, John Paxson, te generalni menadžer franšize Gar Forman, održali su konferenciju za medije prije nekoliko dana gdje su rekapitulirali proteklu sezonu. Zaključak je više nego jasan – Bullsi neće praviti drastične promjene ovog ljeta.

Jedan od značajnijih problema, koji nije pod njihovom kontrolom, jeste ostanak Dwyanea Wadea. Wade u svom ugovoru, potpisanom prošle godine, ima igračku opciju za koju samo on može odlučiti da li će je iskoristiti ili ne.

Kao što sam već rekao, Dwyane ima opciju u ugovoru i mi ćemo svakako sjesti i porazgovarati s njim o cijeloj situaciji“, rekao je Paxson. „Stvar s Jimmyjem Butlerom je malo drugačija. Svi u organizaciji bi mu voljeli pridružiti još jednog superstara, ali kako stvari stoje s plaćama koje imamo pod salary capom, to će biti jako teško za izvesti.“

Butler će se sastati s Paxsonom u cilju određivanja putanje ekipe u narednom periodu. Glavna stvar administracije, po svemu sudeći, jeste saniranje štete u odnosu s glavnom zvijezdom.

Poštujem Jimmyjev profesionalizam i odnos prema poslu“, dodao je Paxson. „Mislim da je veoma važno održati dobar nivo komunikacije, što mi u suštini i imamo. Razgovor će biti otvoren, iskren, jer to je naša odgovornost. On je naš najbolji igrač.“

Osim toga, Bullsi su odlučili zadržati Freda Hoiberga na mjestu glavnog trenera i iduće sezone. Što se tiče ostanaka, Paxson je dodao da je organizacija spremna aktivirati timsku opciju u ugovoru Rajona Rondoa, koja će ih koštati 13,4 milijuna dolara za iduću godinu.

Tijekom sredine sezone, Rondo nije izgledao kao da ga čeka budućnost u Chicagu, no pred sam kraj regularnog dijela i u jedine dvije utakmice doigravanja u kojima je nastupio, prevagnuo je situaciju u svoju korist.

Postoji veoma velika šansa da će Rajon biti s nama i iduće godine. Uz podmlađivanje momčadi moramo i zadržati kvalitetne veterane u ulozi mentora“, rekao je Paxson.

Naši mladi momci imaju odličnu vezu s Rajonom. Sjajno su se slagali na terenu, u svlačionici, a i van dvorane. Odgovoran je za mnoge dobre stvari koje smo dobili od naših novaka, kao što su radna etika i napredak kroz sezonu. Mnogo mogu naučiti od njega, a mi svakako želimo jednu takvu figuru uz naše mlade snage.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE