Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Bullsi odustaju od Gasola?

Čelnici Chicago Bullsa su promjenili svoje ranije izjave u kojima su govorili da Pau Gasol predstavlja jednog od najvažnijih igrača u momčadi. Generalni menadžer Bullsa Gar Forman je izjavio ovo komentirajući trade deadline, kada se Gasol bio pojavio među glasinama za trade a Sacramento Kingsi su pokazali ogromnu zainteresiranost za usluge starijeg Gasola.

Na početku sezone Forman je izjavio da žele potpisati novi ugovor s Gasolom, međutim to je stav koji može biti promjenjen prema izvještajima koje je objavio Chicago Tribune.

Par stvari treba imati na umu kada se radi o Gasolu i Bullsima:

Prvo, Pau Gasola će ovog ljeta neka od NBA momčadi vjerojatno pretplatiti. Ali osim samo novac, pitanje je koliko dugo timovi žele platiti 36-godišnjaka.

Drugo, Bullsi možda trebaju pustiti Gasola da ode negdje drugdje. Ako će oni graditi tim oko Jimmyja Butlera u sustavu  trenera Freda Hoiberga koji preferira ofanzivni stil i žestoki tempo, veteran Gasol kojeg je sve teže skrivati u obrani se tu ne uklapa. Ukoliko bi on prihvatio rolu s klupe, tada bi ga možda i mogli ponovo potpisati.Tu bi mu svakako bila smanjena minutaža. Bullsi bi ipak trebali razmisliti o ponovnom potpisivanju startnog centra Joakima Noaha, koji je ozlijeđen do kraja sezone. On je svakako mlađi od Pau Gasola, ima trideset jednu godinu ali i debeo liječnički karton.

Treće, to bi mogao biti samo još jedan korak ka remontu njihovog rostera.

U ovoj sezoni 36.godišnji Pau Gasol postiže oko 16,5 koševa, hvata 11 skokova i dijeli 4,1 asistenciju po utakmici. Ponuda mu svakako neće nedostajati. Tko zna, možda se i vrati u Barcelonu da tu završi svoju karijeru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE