Thursday, September 28, 2023

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers progovorio o vječnoj debati o najvećem košarkašu svih vremena i otkrio svog favorita

Glavni trener Los Angeles Clippersa Doc Rivers kaže da je za njega Michael Jordan uvijek bio GOAT unatoč veličanstvenoj karijeri koju ima LeBron James. Rivers, koji je igrao protiv Jordana i vodio momčadi protiv LeBrona, rekao je za ESPN da će takvom mišljenje imati ve dok ne ugleda nekoga boljeg od Air Jordana:

Igrao sam protiv Michaela Jordana i uvijek sam ga stavljao na br. 1, ali to ne bi smjelo oduzeti zasluge LeBronu, Magicu (Johnson) ili Kareemu (Abdul-Jabbar), za kojeg mislim da je i previše zaboravljen u toj debati. Kobe (Bryant) također, rekao je Rivers. Michael je po meni najveći igrač ikada. On je GOAT. U redu je da se svi uspoređuju s njim.

Michael Jordan osvojio je šest naslova s ​​Chicago Bullsima tijekom 90-ih i ostao je neporažen u finalu. MJ je također osvojio svih šest nagrada za MVP-ja finala.

U međuvremenu, LeBron James u svom životopisu ima tri NBA naslova i tri finalne MVP nagrade. King James je ujedno i jedini igrač u NBA povijesti koji se plasirao u najboljih 10 i po poenima i po asistencijama.

Jordan je svoju legendarnu karijeru u NBA završio s prosjekom od 30,1 poena, 6,2 skoka i 5,3 asistencije (u dresu Bullsa i Washington Wizardsa). MJ je osvojio pet MVP nagrada u regularnoj sezoni i čak 10 titula najboljeg NBA strijelca.

Štoviše, spriječio je brojne Hall of Fame igrače da osvoje NBA naslov.

Lebron je s druge strane u finalu na skoru 3-6 te je to jedan od glavnih razloga zašto kažu da je Jordan bolji od njega. Inače je Jamesova karijera gotovo savršena. Osvojio je četiri nagrade za MVP-ja regularnog dijela sezone, čak 16 godina zaredom je igrao na All-Star utakmici, a na prosjeku je od 27,1 poena, 7,4 skokova i 7,4 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE