Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Isiah Thomas: “Jordan mi nije bio konkurencija, moj fokus je bio na Birdu, Magicu i Kareemu”

Ponavljajući komentare koje je već dao prije tjedan dana, Isiah Thomas je izjavio da nije bio svjestan kakve osjećaje Michael Jordan gaji prema njemu sve dok početkom ove godine nije pogledao ESPN-ov dokumentarac “The Last Dance“. Thomas je to izjavio tijekom epizode podcasta Club Shay Shay voditeljice Shannon Sharpe, koja je objavljena u utorak.

Točnije, citiramo njegovu izjavu:

“Dok nisam pogledao The Last Dance, nisam shvaćao da on (Michael Jordan) ima takve osjećaje prema meni”, via The Hoop Central.

Među mnogim temama koje su obrađene u toj seriji, dobar dio vremena posvećen je tome da su Jordanovi Bullsi konačno uspjeli preći prepreku zvanu Bad Boys Pistonsi 1991. godine te su se plasirali u NBA finale nakon tri godine uzastopnih eliminacija u playoffu od strane Detroita.

Također je bilo riječi o izostavljanju Thomasa iz originalnog Dream Teama 1992. godine, a glavni razlog je da Jordan nije htio igrati s njim. Isiah Thomas je izjavio da je “Posljednji ples” gledao s “velikom fascinacijom i razočaranjem”.

“Čini se da je samo jedna osoba imala problem [sa mnom u Dream Teamu], a to je bio Jordan.”

Napominjući njihovo rivalstvo, scena u “Posljednjem plesu” bila je posvećena Pistonsima koji su odbili stisnuti ruke Bullsima nakon što su pometeni u finalu istočne konferencije 1991. godine.

Thomas je to opravdavao te je rekao kako su Celticsi učinili sličnu stvar Pistonsima kada je Bostonovo vrijeme prošlo, kada su Bad Boysi postali dominantna sila na Istoku 1988. godine, a prema mišljenju Thomasa, nikoga zapravo nije bilo briga za to.

“Adrian Dantley je šutirao slobodno bacanje, a Boston Celticsi su već otišli s parketa”, rekao je Thomas, prenosi NBC. “Oni su otišli s parketa, a nama je to bilo u redu.”

Dodao je da bi Pistonsi bili ljubazniji prema Bullsima da se serija igra u današnje vrijeme, ali da to u njihovo doba nije bila norma.

Upitan da odgovori Thomasu, Jordan je rekao:

“Znam da je sve to sranje. Što god on sada rekao, znajte da njegovi istinski postupci nisu bili takvi. Ima je vremena da razmisli o tome ili mu je reakcija javnosti promijenila perspektivu. Možete mi pokazati što god želite. Nema šanse da me uvjerite da nije bio šupak.”

Thomas je u podcastu također izjavio da je dominirao nad Jordanom prije nego što je 1991. godine pretrpio tešku ozljedu:

“Dominirao sam nad njim do 1991. godine, kada sam u osnovi imao operaciju zgloba koja većini igrača znači kraj karijere. Moj skor protiv njega i njegove momčadi dovoljno govori o tome, oni nam nisu bili realna konkurencija, Jordan mi jednostavno nije bio konkurencija. Moj fokus su bili Bird, Magic, Dr. J, Kareem.”

Također je sastavio listu najboljih igrača s kojima se ikad suočio, što je dovelo do toga da je Jordana stavio “tek” na 5. mjesto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE