Friday, August 12, 2022

ZADNJE OBJAVE

Jimmy Butler demantira glasine: Ostajem u Chicagu

Chicagov All-Star, Jimmy Butler nije zabrinut zbog nedavnih priča koje su bile vezane uz njegovu budućnost u Chicagu.

- Advertisement -

Butler koji je potpisao petogodišnji maksimalni ugovor vrijedan preko 90 milijuna$, izjavio je jasno kako želi ostati i pobjeđivati s Chicago Bullsima.

Zato sam ovdje“, rekao je Butler za ESPN nakon pobjede protiv Houston Rocketsa 103-100. „Ne planiram otići nigdje. Ne mogu kontrolirati što ostali rade. Znam da je ovo grad koji volim, Chicago. I ja želim nositi taj dres. Želim nositi to ime na prsima, i nositi ga s ponosom. Sve što ja mogu uraditi je kontrolirati ono što ja mogu kontrolirati. A to je pokušati pomoći momčadi da pobjeđuje.“

Butlerovo ime moglo se čuti u raznim kombinacijama vezanim za razmjeni od početka All-Star pauze, jednim dijelom zbog omjera koji imaju s novim trenerom Fredom Hoibergom 38-37.

- Advertisement -

Yahoo Sports su nedavno izjavili kako će Boston i Orlando pokušati dovesti Butlera ovo ljeto. Priča je bila kako će na kraju trade deadlinea Celticsi pokušati dovesti Jimmyja ali od toga nije ništa bilo.

Jimmy Buttler, koji je nastupio na dva All-Stara, rekao je kako nije razgovara s izvršnim direktorom Johnom Paxsonom ili Garom Formanom otkad se priča zadnji put pojavila. Pokušava se koncentrirati da dovede Bullse do doigravanja.

Chicago je jednu utakmicu iza Pacersa u utrci za osmo mjesto i zadnje koje vodi u doigravanje.

Da vam kažem istinu, stvarno se ne obazirem na glasine“, rekao je Butler. „Netko mi je poslao priču danas, i ja sam je samo zanemario. Mislim, zašto bi ulazio u te glasine ? Ne mogu to kontrolirati. Ne mogu reći, nemoj raditi ovo ili nemoj uraditi ono. To nije moj posao. Ako ja uradim ono što trebam na terenu, onda će se sve ostalo samo od sebe srediti. Ja čvrsto vjerujem u to.

Jimmy je izgrdio Hoiberga u prosincu nakon poraza protiv New York Knicksa. Pritom je rekao kako trener Fred mora „čvršće voditi“, kako bi tako vratio u utrku Bullse koji se muče.

Fred Hoiberg (43), rekao kako se njegov odnos s Jimmyjem od tada popravio.

Nisam ništa čuo o tome.“, rekao je Hoiberg prije utakmice.

Ali ponovno, ja ne čitam puno sada. Ja mislim da Jimmy i ja imamo jako dobar odnos sada. Puno razgovaram s njim. Otkad je imao ozljedu i vratio se, jako puno smo mu smanjili minutažu. Nije radio na šutiranju samo kako bi sačuvao svoje noge za utakmice. Očito mislim sve najbolje o njemu, kako jako gura sebe naprijed i kako je jako popravio svoju igru tokom ovih godina sa svojom radnom navikom. Mislim i da to prelazi na ostale u ekipi. Tako da, Jimmy je jako važan dio za ovu momčad.

Također neki u organizaciji misle kako se osobnost Butlera promijenila nakon nastupa na  All-Starima i velikog ugovora koji je potpisao.

Butler je imao drugačija razmišljanja na početku sezone za razliku od veteran u momčadi, on se pokušao nametnuti  kao vođe i lice ove organizacije.

Ali Jimmy je rekao kako nije bitno jesu li njegovi suigraču uz njega u takvim pokušajima.

Ne znam. Ja mislim da nije bitno. Svi samo moraju isto razmišljati. Svi možemo biti na istoj razini dok god pobjeđujemo. Nije bitno tko koga slijedi, tko je vođa, mi ćemo biti u doigravanju. Stoga ćemo se o tome tada pobrinuti.“

Butlerov ključni korak za sprečavanje glasina je pokazati se na terenu.

Kad pobjeđuješ utakmice, svi se brine o svemu. Kao što uvijek kažem, kad gubiš svi žele razgovarati, kad gubiš sve je krivo. Moj posao je da pobjeđujem za Chicago Bullse.“

Fred i Butler su prešli preko komentara na početku sezone. Hoiberg je rekao kako informacije da oni nemaju dobar odnos, „potpuno su krive“.

To stvarno nije tako. Ponavljam, mi imamo jako dobar odnos. Očito, ja imam puno vjere u Jimmy, stavljajući loptu u njegove ruke i završetku utakmice, kako bi nam pomogao da izađemo i završimo utakmice. Komuniciram s njim kao i sa svima ostalima u momčadi. Imam visoko mišljenje o njemu za sve što je uradio na svojoj igri tijekom karijere. Oduvijek sam bio njegov veliki fan.“, rekao je Hoiberg.

Butler je rekao kako on još vjeruje, da nakon svih uspona i padova s kojim se suočila ekipa Bullsa da će ipak nekako pronaći put do doigravanja.

Mislim tako. Nikada nećete čuti od mene da ćemo izgubiti. Ovo je moja momčad. Ovo je naša momčad. Sviđa mi se grupa igrača koju imamo. Siguran sam da ćemo nastaviti pobjeđivati utakmice i da ćemo se naći u doigravanju.“, rekao je Jimmy Butler.

Latest Posts

NE PROPUSTITE