Jordan otkrio da je želio potpisati s Bullsima još jednu godinu!

U završnoj epizodi dokumentarca The Last Dance legendarni Michael Jordan otkriva kako je htio potpisati još godinu dana suradnje s Bullsima nakon osvajanja posljednje šeste titule. Gospodin Zrak kaže da je postojala mogućnost da se suradnja nastavi u sezoni 1998./1999.

Vlasnik Chicago Bullsa Jerry Reinsdorf kazao je kako je bilo praktički nemoguće zadržati momčad na okupu. Tržišna vrijednost igrača rasla je i to nije bilo moguće po pitanju financijske održivosti. S druge strane Jordan otkriva kako je htio ostati godinu dana u slučaju da je Jerry Krause želio zadržati ekipu na okupu:

“Krause je već na početku sezone rekao da je to naš posljednji ples i da Phil više neće biti trener bez obzira imao score 82-0. Početkom 98. stvari su se promijenile po nekim pitanjima. Da nam je bilo ponuđeno, Kerru, Rodmanu i ostalima, da ostanu još godinu dana i pokušaju doći do sedme titule mislim da bi svi pristali. I ja bi pristao. Pip? Naravno, čim bi vidio nas ostale da ostajemo i on bi bio dio ekipe!”

Stoga danas ostaje veliki “što ako”…..pa ostaje pitanje bi li Jordan došao do sedmog naslova da je GM Jerry Krause zadržao ekipu barem još godinu dana?