Saturday, June 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na današnji dan 1998: “The Last Shot” Michaela Jordana donosi šesti NBA naslov Chicago Bullsima (VIDEO)

Datum je 14. lipnja 1998. Igra se šesta utakmica NBA finala na parketu Utah Jazza. Protivnici su drugu godinu zaredom Chicago Bullsi Michaela Jordana. Na 5,2 sekunde prije kraja Air Jordan legendarnim šutem dovodi Bullse u vodstvo 87-86.

Kad se publika umiri, trenutak je tu, rekao je Jordan. Jednom kada uđete u trenutak, svjesni ste da ste tamo, stvari se počnu smirivati ​​i počnete vrlo dobro čitati situaciju na parketu. Kada je Russell došao do mene, znao sam da je taj trenutak tu.

Taj trenutak je ušao u povijest NBA lige i općenito košarke, kao jedan od najlegendarnijih ikad, a navijači Chicago Bullsa su još jednom dobili potvrdu kakva igračina je njihova glavna zvijezda: pobjednički šut kojim je MJ došao do čak 45. poena na utakmici, a Bullsima donio drugi threepeat u zadnjih osam sezona za ukupno njihov šesti NBA naslov u 90-im godinama prošlog stoljeća.

Nisam mislio da bi mogao nadmašiti nastup u toj utakmici (referirajući se na petu utakmicu NBA finala 1997., poznatiju i pod nazivom “The Flu Game”), rekao je trener Phil Jackson. No, on je to večeras učinio. Mislim da je ovo bila najbolja predstava koju smo od Michaela Jordana vidjeli, a da je pobijedio u utakmici, u kritičnoj situaciji i kritičnoj utakmici u seriji. On je to dokazao toliko puta, iznova i iznova. Michael je čovjek koji uvijek pravilno reagira u clutch situaciji. On je heroj iz stvarnog života.

I naravno, još jednom je osvojio nagradu za MVP-a NBA finala.

Spomenimo i kako je jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u povijesti, Toni Kukoč, na toj utakmici bio drugi najbolji strijelac Chicago Bullsa, zabio je 15 poena uz po 4 asistencije i tri skoka. U petoj utakmici finala je bio najbolji strijelac Bullsa s 30 poena uz šest skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE