Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najgledanija utakmica u NBA povijesti

Zadnja utakmica Michaela Jordana u dresu Chicago Bullsa je najgledanija NBA utakmica u povijesti (35,89 milijuna gledatelja, odnosno gledalo ju je čak 22,3% domaćinstava koja imaju pristup televiziji) te je doslovno poput bajke koja završava šestim naslovom NBA prvaka Bullsa, a koja ujedno i završava njegovu slavnu karijeru u Chicagu.

Većina košarkaških navijača je tu šestu utakmicu NBA finala 1998. godine gledala na YouTubeu, ako ne cijelu utakmicu, onda barem nevjerojatan kraj te legendarne utakmice, u kojem je Air Jordan prekrasnim šutom donio pobjedu Bullsima.

Nitko nije želio propustiti Jordanov labuđi pjev (ne računajmo njegove godine u dresu Wizardsa), a fanovima je pružio posljednji spektakularni show. Bullsi su vodili u seriji 3-2 i imali su meč loptu u gostima, na vrućem parketu Utah Jazza. Utah se dobro držala, predvodio ih je Malone s 31 poenom, 11 skokova i sedam asistencija, ali Jordanovih 45 poena je bilo ipak previše za nadvladati.

Jordan je najprije u posljednjoj minuti “ukrao” loptu Maloneu nakon sjajnog udvajanja, a onda je uzeo loptu, sjajnim driblingom se riješio svog čuvara te postigao koš odličnim skok-šutom. MJ je svim košarkaškim navijačima ostavio trajnu sliku po kojoj će ga pamtiti. Chicago je osvojio svoj šesti, ujedno i posljednji NBA naslov 87-86 pobjedom u Utahu, završivši time jednu od najlegendarnijih dinastija u povijesti lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE