Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA legenda Alex English: “Dennis Rodman je bio poput buhe na psu, nisi ga se mogao riješiti”

Prema mišljenju osmerostrukog All-Star igrača, legendarnog Alexa Englisha, Dennis Rodman je najbolji obrambeni igrač protiv kojeg je taj vrsni NBA strijelac u karijeri ikada igrao. English je u jednom trenutku u karijeri predvodio ligu po broju poena po utakmici i sama ta činjenica već dovoljno govori kako je tijekom svog vremena u NBA ligi imao priliku suočiti se s više od nekoliko nevjerojatnih obrambenih specijalaca.

“Mogu potvrditi kako je on najbolji obrambeni igrač protiv kojeg sam igrao. On je bio poput buhe na psu, nisi ga se mogao riješiti.”

English je igrao u NBA ligi između 1976. i 1991. godine, a većinu svoje karijere proveo je u dresu Denver Nuggetsa. Rodman je došao u NBA ligu 1986. godine nakon što je u drugoj rundi drafta izabran od strane Detroit Pistonsa, tako da je ovaj dvojac imao priliku igrati jedan protiv drugoga kroz pet NBA sezona.

Bilo je to i doba “Bad Boysa” iz Detroita, a može se utvrditi kako je Rodman u obrambenom dijelu bio na vrhuncu  ranih 90ih godina prošlog stoljeća, osvojio je dvije nagrade za najboljeg defanzivca lige (1990. i 1991.). English je tada već bio pri kraju karijere, no bez obzira na to, ova velika pohvala dolazi od jednog od najboljih strijelaca u povijesti NBA lige i govori o tome kakav je učinak odnosno utjecaj Rodman imao na svoje protivnike.

Latest Posts

NE PROPUSTITE