Friday, August 19, 2022

ZADNJE OBJAVE

NBA legenda Alex English: “Dennis Rodman je bio poput buhe na psu, nisi ga se mogao riješiti”

Prema mišljenju osmerostrukog All-Star igrača, legendarnog Alexa Englisha, Dennis Rodman je najbolji obrambeni igrač protiv kojeg je taj vrsni NBA strijelac u karijeri ikada igrao. English je u jednom trenutku u karijeri predvodio ligu po broju poena po utakmici i sama ta činjenica već dovoljno govori kako je tijekom svog vremena u NBA ligi imao priliku suočiti se s više od nekoliko nevjerojatnih obrambenih specijalaca.

“Mogu potvrditi kako je on najbolji obrambeni igrač protiv kojeg sam igrao. On je bio poput buhe na psu, nisi ga se mogao riješiti.”

- Advertisement -

English je igrao u NBA ligi između 1976. i 1991. godine, a većinu svoje karijere proveo je u dresu Denver Nuggetsa. Rodman je došao u NBA ligu 1986. godine nakon što je u drugoj rundi drafta izabran od strane Detroit Pistonsa, tako da je ovaj dvojac imao priliku igrati jedan protiv drugoga kroz pet NBA sezona.

Bilo je to i doba “Bad Boysa” iz Detroita, a može se utvrditi kako je Rodman u obrambenom dijelu bio na vrhuncu  ranih 90ih godina prošlog stoljeća, osvojio je dvije nagrade za najboljeg defanzivca lige (1990. i 1991.). English je tada već bio pri kraju karijere, no bez obzira na to, ova velika pohvala dolazi od jednog od najboljih strijelaca u povijesti NBA lige i govori o tome kakav je učinak odnosno utjecaj Rodman imao na svoje protivnike.

Latest Posts

NE PROPUSTITE