Friday, February 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nećete vjerovati koji je razlog Pippen imao kad je Maloneu izrekao legendarnih šest riječi

Karl Malone imao je priliku ispisati povijest protiv Chicago Bullsa i pružiti Utah Jazzu veliku šansu da osvoji NBA naslov 1997. godine. Michael Jordan je nedavno pričao o slobodnom bacanju iz prve utakmice NBA finala 1997. godine, a koje je moglo seriju Bulls-Jazz okrenuti u korist momčadi iz Salt Lake Cityja. Njegov suigrač Scottie Pippen i njegovih izgovorenih šest riječi su najzaslužniji da se to nije dogodilo.

Rezultat je bio izjednačen (82:82), a MJ je na 35,8 sekundi do kraja promašio šut te je time dao veliku priliku Jazzerima. John Stockton je zatim promašio šut za tri poena, a loptu je uhvatio Malone, kojeg je prekršajem zaustavio leteći Dennis Rodman.

Malone je imao nevjerojatnu prvu utakmicu te se očekivalo da će lakoćom zabiti slobodna bacanja. Pippen se ponadao kako će trash-talkom uspjeti omesti Mailmana, kako bi mu samopouzdanje palo. Stoga je prišao do njega i šapnuo mu:

Poštar ne isporučuje nedjeljom.

Ta zloglasna i nekako bezazlena rečenica natjerala je Karla “Mailmana” Malonea da oba puta promaši, čak iako mu je bilo potrebno samo jedno slobodno bacanje da Utah preuzme vodstvo sa samo devet sekundi preostalih za igru.

Na pitanje što ga je inspiriralo da mu to šapne, Pippen je priznao da uopće nije razmišljao o tome:

To zapravo nije bilo ništa osobno. Karl je bio moj prijatelj. Čak me je došao pokupiti na aerodrom ponekad kad smo bili u Utahu. Moj odnos s njim je puno više od košarke. Bila je to šala jer je moj brat poštar.

1. lipnja 1997. bila je nedjelja, a Pippen – dovoljno svjestan funkcioniranja poštanskog sustava – imao je na umu da baš u pravom trenutku zadirkuje “poštara” i time ostavi neizbrisiv pečat u NBA povijesti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE