Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NEVJEROJATNO: Michael Jordan je bio toliko kompetitivan da suigraču nije dozvolio jesti kad bi loše odigrao utakmicu

Legenda Chicago Bullsa Michael Jordan imao je jednako legendarni natjecateljski nagon, ali možda je njegova motivirajuća strategija bivšem suigraču Horaceu Grantu bila jednostavno prestroga. Jake Montero iz KNBR se tog prisjetio:

Igrači bi mi dolazili tijekom godina i govorili: “Znate li što je učinio? U avionu je uzeo Horaceu [Grantu] hranu jer je odigrao lošu utakmicu”, rekao je [sportski pisac Sam] Smith. “[Michael] je rekao stjuardesama “nemojte ga hraniti, on ne zaslužuje jesti.” Rekli bi mi takve stvari, a onda bi rekli: “Zašto ovo ne napišeš?”, A ja bih rekao: “Pa ne mogu to napisati ako ti to ne kažeš. Ne želim pisati kako su mi to rekli izvori iz lige . “Ne možete raditi takve stvari. “Ako želite biti citirani, nemam problema s tim.” “Ne, ne, ne možemo to reći o Michaelu Jordanu.”

Grant, koji je osvojio tri naslova prvaka NBA lige uz Jordana i Bullse od 1991. do 1993. godine, kasnije je postao “neprijatelj” GOAT-a kao član Orlando Magica, koji su pobijedili Chicago u polufinalu istočne konferencije 1995. godine, a te sezone su se plasirali u veliko finale NBA lige, gdje su Rocketsi predvođeni Hakeemom Olajuwonom ipak bili prejaki.

Grant je uz centra Billa Cartwrighta radio “prljavi posao” za Jordana tijekom prvog threepeata za Bullse. Jordan nije volio gubiti – pogotovo nakon prvog osvojenog naslova, kada su Air Jordan i ostatak ekipe iz godine u godinu morali braniti svoju NBA “krunu”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE