Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Toni Kukoč: “Volim Scottieja, on mi je najviše pomogao po dolasku u NBA ligu”

Hrvatska košarkaške legenda Toni Kukoč je progovorio o jedinstvenom odnosu sa Scottiejem Pippenom, koji mu je pomogao da se prilagodi NBA ligi:

Volim Scottieja, Kukoč je rekao Zachu Loweu iz ESPN-a. On je čovjek koji mi je najviše pomogao prve dvije godine po dolasku u NBA ligu. Tako je lako bilo igrati s njim. Nikada zapravo nisam osjećao da je njegova kritika bila zlonamjerna, osjećao sam kao da me pokušava usmjeriti na pravi put. 

Bullsi su imali dvije NBA superzvijezde u Jordanu i Pippenu, ali Kukoč je bio pouzdan strijelac kojeg je Phil Jackson koristio u pravo vrijeme. Poznato je kako je Pippen odbio igrati posljednje sekunde treće utakmice polufinala Istočne konferencije 1994. godine nakon što je Jackson posljednji šut “nacrtao” za Kukoča umjesto Pippena. Taj incident nije utjecao na Kukočevo mišljenje o Pippenu:

To se samo dogodilo, rekao je Kukoč. Svi imaju ego, čak i netko tko ne odigra nijednu minutu ima ego. Zato ništa ne zamjeram Pippenu.

Kukoč je osim tog legendarnog šuta pogodio još mnoge važne šuteve u legendarnoj sezoni 1995-96 (skor Bullsa 72-10). Prosječno je postizao 13,0 poena te je tome dodao 4,0 skokova i 3,5 asistencija (uz odličan šut za tri poena – 40,3%), a osvojio je i nagradu za najboljeg šestog igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE