Monday, May 23, 2022

ZADNJE OBJAVE

Unstop-A-Bulls Game 39

24/01/1996 – Chicago Bulls-Vancouver Grizzlies

- Advertisement -

Prva utakmica sezone između Chicago Bullsa i Vancouver Grizzliesa odigrana sredinom prosinca je bila svevremenski klasik; Jordan je u legendarnoj 4. četvrtini doslovno poludio, zabio 19 poena u zadnjih šest minuta, i sam odveo Bullse do pobjede na gostovanju u Kanadi.

Citat trenera Warriorsa Stevea Kerra odjednom je dobio smisao:

“What I remember that year is there were about 10 games where Michael just decided, ‘We’re going to win. And every other team on Earth would have lost those 10 games. And Michael Jordan was … there’ll never be another one. Nobody has ever come close, and I don’t think anybody ever will. He wanted to break that Lakers record of 69 wins, so he decided we would do it, so we did it. There’s only one Michael.” (primjer jedne od navedenih utakmica je i ona protiv Vancouvera)

- Advertisement -

Utakmica odigrana u Chicagu krajem siječnja nije bila ni napeta, a bogami nije ni svevremenski klasik. Više je bila uspavanka kojoj je malo začina dao Scottie Pippen odigravši jednu od svojih boljih individualnih utakmica te sezone.

Bilo bi čisto nepristojno, prije nego krenemo na susret, ne spomenuti jednu od ikona 90-ih, centra Vancouver Grizzliesa Bryanta Reevesa, simpatičnog debeljka kojemu je sezona 95/96 bila prva u NBA cirkusu. Nadimak mu je, za vrijeme igranja, bio ”Big Country”, ilitiga ”Veliki Seljak”, a dobio ga je na koledžu kada je prvi put letio preko SAD-a i nije mogao vjerovati što se događa. Reeves je u NBA ligi odigrao mizernih 6 sezona (najbolja sezona 97/98 kada je u prosjeku zabijao 16 poena i hvatao 8 skokova) te se umirovio sa samo 28 godina. Tko bi rekao, prerana mirovina je pokucala na vrata zbog problema s težinom koja je na kraju dovela do ozljede leđa, koja je dovela do utakmice gdje je Reevesa, nakon nove ozljede, osam suigrača iznosilo s parketa. Još jedna zanimljivost; iako je u NBA igrao jako kratko, čelnici Grizzliesa su glumili Nostradamusa i Reevesu nakon sezone 96/97 ponudili šestogodišnji ugovor težak čak 62 milijuna dolara, tako da priča ipak ima sretan kraj. Reeves je danas ”cattle rancher” (nije mi se dalo prevoditi pa evo slika njegovog zanimanja) i uživa u životu sa ženom i troje djece na velikom ranču u selu Gans, dijelu Oklahome u kojem živi nešto više od 300 stanovnika.

Ljubavni zagrljaj Dennisa Rodmana i velikog mede Bryanta Reevesa, teško ludilo.

Vratimo se mi na susret. Pippen je za 33 odigrane minute natrpao Grizzliese s čak 30 poena, uz gotovo savršen šut 13/15. Grizzliesi naravno nisu imali šanse (104:84), Bullsima je to bila sretna 13. pobjeda zaredom, a omjer im se popeo na nestvarnih 36-3. Jordan je protiv Grizzliesa ubacio samo 12 poena, što mu je bio najlošiji učinak te sezone.

STATISTIKA:

VIDEO:

Latest Posts

NE PROPUSTITE