Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Večer u kojoj su Jordan i Dražen jedan protiv drugog pokazali svu raskoš svog košarkaškog talenta

Na današnji dan 1992. godine su New Jersey Netsi predvođeni pokojnom legendom hrvatske košarke, Draženom Petrovićem, gostovali kod Chicago Bullsa, koje je predvodio najbolji košarkaš svijeta, Michael Jordan.

Netsi su prvu četvrtinu dobili poenom razlike, dok su Bullsi istim rezultatom dobili drugu četvrtinu te je na poluvremenu rezultat bio izjednačen. Treća četvrtina je prošla u izjednačenoj igri, a četvrtu su Bullsi puno agresivnijom igrom dobili rezultatom 25-17 te na kraju pobijedili utakmicu rezultatom 95-89.

Bullse je predvodio Jordan s postignutih 38 poena (promašio je pred kraj utakmice šut za 40 poen) uz šest skokova i tri asistencije, a Scottie Pippen je postigao 15 poena uz sedam asistencija i šest skokova.

U redovima Netsa je najbolji bio Dražen Petrović, postigao je 25 poena uz devet skokova i šest asistencija, ali je skupio i pet osobnih grešaka, ponajviše zahvaljujući činjenici kako je čuvao Michaela Jordana, koji je jako dobro znao iznuditi prekršaj. Chris Morris je imao 20 poena i 11 skokova, a Sam Bowie (inače 2. pick NBA drafta 1984. godine) je imao 13 poena i 17 skokova.

STATISTIKA UTAKMICE: New Jersey Nets at Chicago Bulls Box Score, December 12, 1992 | Basketball-Reference.com (basketball-reference.com)

Latest Posts

NE PROPUSTITE