Wednesday, October 4, 2023

ZADNJE OBJAVE

Dennis Rodman je u Dallas Mavericksima htio dres s brojem 69, liga mu je to zabranila

NBA Hall of Famer Dennis Rodman uvijek će ostati upamćen po igranju za Detroit Pistonse i Chicago Bullse, s kojima je osvojio svojih pet NBA naslova. No “Crv” je igrao i za tri druge NBA franšize, među kojima je i prilično zaboravljiva jedna sezona u dresu Dallas Mavericksa 1999-2000.

Rodzilla je po dolasku u Mavse odabrao zanimljiv broj dresa. Dvostruki obrambeni igrač godine želio je nositi broj 69, na što je tadašnji NBA komesar David Stern razumljivo stavio veto. Rodman je umjesto toga uzeo broj 70 (69+1).

Marc Stein iz New York Timesa piše kako sadašnji vlasnik Mavsa Mark Cuban još nije bio službeno potvrđen kao vlasnike teksaške NBA franšize, no da i danas posjeduje kopije Rodmanovog dresa s brojem 69.

Rodman je odigrao samo 12 utakmica za Dallas, ali je napravio pravu razliku iako je u to vrijeme već imao 38 godina. Prosječno je imao čak 14,3 skokova po utakmici, a s linije slobodnih bacanja je šutirao odličnih 71,4 posto (najbolji postotak u karijeri).

Ta sezona s Mavericksima pokazala se kao Rodmanova posljednja u NBA ligi, a nakon igranja u inozemstvu oprostio se od košarke 2006. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE