Tuesday, December 12, 2023

ZADNJE OBJAVE

Džentlmen Nowitzki: Ako treba biti ću šesti igrač

Krilni centar Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki sigurno nakon ove sezone ostaje s ekipom. Ugovor ga veže na još godinu dana s momčadi, pitanje je samo u kakvoj ulozi ćemo ga gledati jer je veliki Nijemac jučer izjavio da mu ne bi bio problem ulaziti s klupe i igrati rolu šestog igrača. „Da, mislim, kao što sam rekao i ranije, ovo su moje zadnje dvije godine i želim uživati u njima. Želim biti u dobroj momčadi, u pobjedničkoj momčadi koja će igrati doigravanje i u njemu pobjeđivati. Pristajem na bilo koju rolu koja će ekipi pomoći da ostvari dobre rezultate“.

Da, dobro ste pročitali, čovjek s prstenom, MVP finala iz 2011. godine, sedmi najbolji strijelac u povijesti NBA lige nema nikakav problem s tim da žrtvuje svoje startersko mjesto ako je to za dobrobit momčadi. I sve to nakon što je lani uzeo valjda duplo manju plaću nego što je realno mogao dobiti, da bi Dallas mogao potpisati prava pojačanja. Džentlmen i gospodin koji shvaća da ni on a ni njegovo ime nisu veći od momčadi ili košarke same.

Na ovo se osvrnuo i Rick Carlisle, trener Dallasa: „Poznavajući Dirka, njegov karakter i ljubav prema Dallasu i ovoj franšizi, te stupanj lojalnosti koji je godinama iskazivao ovakve izjave me uopće ne iznenađuju. Je li moguće da se takvo nešto dogodi? Moguće je. Hoće li se dogoditi? Ne znam. Ali činjenica da je ikona momčadi spremna žrtvovati se za momčad je sjajno saznanje za sve i nevjerojatan ljudski potez. I to je još samo jedan dodatni razlog zašto se mi svi oko Dirka moramo osjećati privilegirani jer smo imali šansu raditi s njim“.

Nowitzki više nije u naponu snage, brojke i igre su se ozbiljno srozale iako ga zdravlje i dalje dobro služi. Ali da može i dalje samostalno nositi franšizu ili igru u napadu sam na svojim leđima ne može, a postao je i sve problematičniji u obrani jer se jako sporo kreće i lagana je meta u pick and rollu. Zato je logično da Mavsi pronađu novo rješenje na njegovoj poziciji, a on bi mogao biti izvrstan šesti igrač igrajući protiv lošijih protivničkih postava.

Latest Posts

NE PROPUSTITE