Thursday, September 28, 2023

ZADNJE OBJAVE

Marc Cuban ne vidi politiku kao razlog loše gledanosti NBA finala

Vlasnik Dallas Mavericksa, Marc Cuban, otkrio je svoje razloge loše gledanosti pritom isključivši politiku kao razlog. NBA finale (podaci za petu utakmicu) je gledalo oko 5.7 milijuna ljudi, prema istraživanju Nielsen Media Researcha.

Zanimljivo, šestu utakmicu finala 1998. godine između Chicago Bullsa i Utah Jazza je samo u Americi gledalo preko 30 milijuna ljudi. Cuban je stoga na svoj način napao vodstvo lige koje smatra najodgovornijim za slabiji poslovni rezultat:

Ne vjerujem da je ovdje riječ o politici. Nešto nije odrađeno kako treba. Nije napravljen takozvani storyline, pozadinska priča. Jako loš posao s promocijom je odrađen i generalno cijelim marketingom.” – zaključuje Cuban.

Vlasnik Mavsa se na Twitteru čak i svađao sa senatorom Tedom Cruzom koji se slaže s tvrdnjom (tvrdnja napisana od strane jednog novinara The Athletica) da su navijači okrenuli leđa ligi. Pretjerana uporaba i forsiranje slogana Black lives matter očito nije dovoljno dobro urodila plodom.

Zanimljivo, upravo se u tekstu, oko kojeg su se posvađali, navodi izjava John Paxsona otprije 20 godina kada je rekao da igrači samo razmišljaju o novcu te da jedinstvo i aktivizam ne postoje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE