Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Razlog zašto ga je Steve Nash godinama mrzio: Cuban priznao jednu od najvećih grešaka karijere

Steve Nash je nedavno priznao da je dosta dugo vremena mrzio Marka Cubana zbog tog poteza. Naime, 2004. godine se u free agencyju Mavsi nisu dovoljno potrudili da zadrže Nasha koji je svoju Hall of Fame karijeru izgradio upravo u Phoenix Sunsima.

Kroz svojih šest godina u Mavsima Nash je prikupio dva All-Star nastupa te je izgradio posebnu vezu s Dirkom Nowitzkim na parketu, ali i izvan njega.

Nash je u free agencyju planirao ponovno potpisati s Mavsima, ali Cuban se nije htio dugoročno vezati jer je smatrao da su njegovi najbolji dani iza njega.

Dallas je ponudio četverogodišnji ugovor uz godišnju plaću od devet milijuna dolara, a pojavili su se Phoenix Sunsi koji su dali 63 milijuna ukupno kroz šest godina.

Mavsi nisu izjednačili tu ponudu i Nash je napustio ekipu. I dan danas Cuban žali zbog te odluke za koju smatra najgorim potezom karijere:

“To je moja najveća greška ikada. Nikad toliku grešku nisam uradio. Godinu ranije bio je ozlijeđen i doktori su mi rekli da bi mogao imati problema dugoročno. To je onda i mislio trener don Nelson pa smo smatrali da je ta ponuda dovoljno dobra. Onda je došao Phoenix i nadvisio našu ponudu.”

“Nikad to neću zaboraviti jer me nazvao i kazao kako je dobio više novca nego Mike Bibby. A Bibby je tada upravo dobio ogroman novac. I još danas imam u uredu napomenu na svome kalendaru gdje piše..Nash: Mike Bibby novac.”

Bibby je tada potpisao sedmogodišnji ugovor vrijedan 81 milijun dolara sa Sacramento Kingsima. S druge strane, Nash je nastavio svoj Hall of Fame put te je sa Sunsima godinama bio kandidat za naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE