Friday, February 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rick Carlisle: Noel će biti startni centar

Nerlens Noel je u subotu imao premijerni nastup za Dallas Maverickse u okršaju s New Orleans Pelicansima. S obzirom na to da do onda nije odradio niti jedan trening, ostavio je dosta dobar prvi utisak.

Zabio je 9 poena i ugrabio 10 skokova za 30 minuta s klupe, ali valja uzeti u obzir da su na drugoj strani bili DeMarcus Cousins i Anthony Davis. Dok je Noel bio na parketu, njih su dvojica imali mizernih 82,2 poena na 100 posjeda.

Rick Carlisle je bio vrlo sažet o novom igraču: „Dobar trade“.

Noel će biti startni centar ovdje. Mislim da će i ove sezone startati nekoliko puta. Samo vam ne mogu reći kada i koliko često ili kako će se to dogoditi. To je istina“, nadodao je o budućnosti.

Carlisle je ove sezone najčešće počinjao s Dirkom Nowitzkim kao startnim centrom, a s dolaskom Noela će imati više prostora za svoju napadačku učinkovitost. Upravo ga je Dirk usporedio sa svojim suigračem i osvajačem naslova iz 2011. godine Tysonom Chandlerom.

Oni to rade s brzinom, atleticizmom, dužinom, dobrim rukama u obrani. Definitivno vidim neke iste stvari“, izjavio je legendarni Nijemac.

Nakon što je ove sezone Joel Embiid stavljen u prvi plan u Philadelphia 76-ersima, očito je bilo kako će Noel ili Jahlil Okafor napustiti Grad bratske ljubavi. Odluka je pala na Noela koji sada može ostvariti svoj puni potencijal u Dallasu.

Oh čovječe, mislim da je ovo jako svjež početak. Vjerojatno je bio potreban. Ja sam takmičarska osoba, ali sam i razuman. Razumijem situaciju. Nije to ništa, što mogu napraviti da pomognem momčadi?“, izjavio je 22-godišnji centar.

Dallasu je ovo bio prijeko potreban trade jer im zadnjih godina kronično fali mladih i talentiranih igrača. Ako ništa drugo, sada su Harrisonu Barnesu pridružili Noela.

Latest Posts

NE PROPUSTITE