Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Suigrač Dražena Petrovića i Kreše Ćosića: “Luka Dončić će biti košarkaški car još dugi niz godina”

Slovenska košarkaška legenda Peter Vilfan, koji je u dresu reprezentacije Jugoslavije igrao s Draženom Petrovićem i Krešom Ćosićem, a ujedno je dva puta igrao protiv mladog Michaela Jordana je u intervjuu slovenskom portalu Siol.net rekao kako će slovensko košarkaško čudo Luka Dončić još dugi niz godina dominirati u NBA ligi.

Kada govorimo o slovenskim sportskim zvijezdama, ne možemo ne spomenuti Dončića. Luka vjerojatno neće otići u zaborav?

Ne, ne … On je nešto posebno. Njegov put će biti drukčiji. Prije svega, ispred njega je još jako duga karijera. No, otvoreno se pitam, kakva bi bila njegova priča, da je kao tinejdžer ostao u Sloveniji. U Realu su mu dozvolili igrati. U svim selekcijama su ga podupirali i priznali mu kvalitetu. Kod nas bi ga, barem se bojim da bi bilo tako, pokušali prizemljiti. Učili bi ga, da si ne misli s 15 godina, da je već tako dobar. Možda bi ga trener ostavio na klupi.

Je li vas njegov toliki uspjeh u NBA ligi ipak iznenadio?

Ne. Kada sam vidio kakvu potporu je imao u Realu i kada sam se uvjerio da je s 17 godina spreman dobro igrati Euroligu, sam očekivao takav rasplet. Amerikanci ga najprije nisu dovoljno cijenili, no nisu bili svjesni da on s 18 godina razmišlja kao 24-godišnji američki košarkaš. Luka je rođen u pravo vrijeme i pravovremeno se je razvio. Biti će “car” još 15 godina.   

Latest Posts

NE PROPUSTITE