Sunday, June 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trae Young otkrio zašto je Luka Dončić po njemu odmah ostvario uspjeh u NBA ligi

Mlada zvijezda Atlanta Hawksa, Trae Young, vrlo dobro zna kako i zašto je fenomenalni Slovenac i igrač Dallas Mavericksa Luka Dončić odmah po dolasku u NBA uspio napraviti neposredan utjecaj na momčad Mavsa, sve to u tek drugoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Govoreći u podcastu All The Smoke s Mattom Barnesom i Stephenom Jacksonom, Young je Dončića nazvao “super pametnim” igračem. Prema njegovom mišljenju, Dončić se nije imao problema prilagoditi NBA ligi jer je još kao tinejdžer igrao s profesionalnim košarkašima.

On je jednostavno super pametan igrač. Mislim da činjenica što je igrao u inozemstvu i igrao protiv profesionalnih igrača čitav život, mislim kako ga je to stvarno pripremilo za dolazak i neposredan utjecaj u NBA ligi u tako mladoj dobi. Dobro ga je gledati, on je super pametan igrač, rekao je Young o zvijezdi Mavsa.

Dončić je počeo igrati profesionalno košarku već u dobi od 16 godina, igrajući za Real Madrid u Euroligi. Već sa 17 godina okrunjen je MVP nagradom, što ga čini najmlađim dobitnikom nagrade u povijesti Eurolige, a Madriđane je predvodio do naslova prvaka Eurolige 2018. godine.

Dončić i Young su ove sezone nastupili na svojoj prvoj All-Star utakmici i među najboljim su NBA igračima.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE