Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ususret deadlineu: Razmjene kojima bi Mavsi stvorili Dončiću konkurentniju momčad

Dallas Mavericksi nisu najbolje ušli u sezonu. Mavsi nisu na mjestu gdje su očekivali pred početak sezone i nakon solidnog izdanja u Orlando balonu. Ozljede, korona u kombinaciji donijeli su sporiji start. Iako, Mavericksi u posljednje vrijeme bilježe solidnu formu pa su slavili u 12 od 17 utakmica.

Uprava je svjesna da će za konkurentniju playoff priču biti potrebno napraviti promjene, a trade deadline se opasno približio. Još su preostala četiri dana u kojem imaju priliku Luki Dončiću dovesti kvalitetna pojačanja kako bi momčad bila konkurentna.

Trade opcije Dallas Mavericksa

Stoga smo se pozabavili s pet najboljih opcija s ozbirom na mogućnosti.

Victor Oladipo i Daniel House Jr. za Jamesa Johnsona, Dwighta Powella i pick prve runde 2025. godine

Mavsi duguju još Knicksima pickove za Porzingisa, a moraju maknuti protekciju s top 10 picka za 2023. godinu kako bi ostvarili ovaj trade. No, dodatak treće zvijezde u Oladipu bi mogao donijeti kvalitetu.

Oladipo je bivši All-Star u najboljim godinama te ima solidne obrambene navike, a čak je u prošlosti biran u All-Defensive team. Bio bi dobar sekundant Dončiću, a pritom bi angažirali i Housea. Radi se o 27-godišnjaku koji je prototip 3&D igrača, a to očajno nedostaje Mavsima. Obrambeni igrač koji će biti u mogućnosti raširiti obranu i pospremiti šuteve na dodavanje Dončića.

S obzirom na mogućnosti, Oladipo je jedan od boljih na tržištu koji će biti slobodan do kraja prijelaznog roka. No, svakako je moguće da neka druga momčad Rocketsima ponudi više.

Aaron Gordon za Josha Greena, Jamesa Johnsona, 2025. pick prve runde, 2026. pick swap

Gordon može biti dobar point forward i igrač koji može braniti, ali je u stanju pospremiti 15 poena po utakmici. Takva varijanta također odgovara Dončiću na koga bi se mogao osloniti jer može braniti od pozije tri do pet.

Gordon je razvio i solidan šut pa je također dobra stretch opcija s obzirom na nepouzdanost Porzingisovog liječničkog kartona. Međutim, zadnje glasine s tržnice javljaju kako će Magic ipak tražiti “previše” za Gordona, a to će teško u ovom trenutku dobiti.

J.J. Reddick za Dwighta Powella i dva picka druge runde drafta

J.J. Reddick je veteran sjajnih i dokazanih tricaških sposobnosti. Odlazak Setha Curryja za Josha Richardsona je potez koji je imao logiku jer se tražila obrana perimetra, ali se u konačnici nije previše postiglo.

S druge strane Pelicansi imaju mladu momčad u razvoju pa slušaju ponude za prekaljenog šutera i čekaju najboljeg “na aukciji”.

John Collins za Willieja Cauleyja Steina i 2025. pick prve runde, 2026. pick swap prve runde i izbor druge runde 2021.

Hawksi bi mogli doći u priliku da puste 23-godišnjaka koji je sposoban biti 20-10 igrač. Dugoročno produljenje ugovora s Collinsom bi ih uvelo u probleme s luxury taxom jer slijedi produljenje s Traeom Youngom.

Vjerojatno će Hawksi tražiti više od ovoga, ali Mavsi svakako imaju šanse za njegovim angažmanom jer bi to činilo zanimljiv mladi trio.

Kyle Lowry za Jamesa Johnsona, Dwighta Powella, 2025. pick prve runde, 2021. pick druge runde

Šesterostruki All-Star i bivši NBA prvak je možda najbolji igrač koji je dostupan na tržištu trenutno. 35-godišnjak je u zadnjoj godini ugovora vrijednog 30 milijuna. Stoga postoji mogućnost da će Raptorsi tražiti priliku da dobiju nešto zauzvrat.

S obzirom da se radi o dobrom obrambenom igraču koji bi bio dobra nadopuna s Dončićem, Dallas bi mogao biti konkurentniji u završnici sezone, iako ova opcija nije dugoročna. Ali svakako bi i nakon neuspjeha otvorila 30 milijuna vrijednog prostora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE