Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Anthony: Htio sam igrati za Detroit

U svijetu sporta jedne od top tema su igrači koji su morali više i „što bi bilo kad bi bilo“ situacije. NBA liga usko je vezana s pomenutim temama pogotovo kada je NBA draft u pitanju.

Svima dobro poznati draft 2003. godine te teško ponovljiva generacija te nezaboravni 2. izbor prve runde od strane Detroit Pistonsa Darko Miličić napravio je sve samo ne očekivanu karijeru. Dok 3. izbor drafta Carmelo Anthony na individualnom planu mnogo je uspio te još uvijek važi za zvijezdu lige.

Carmelo je trebao biti izabran od strane Pistonsa te se pitamo što bi bilo kad bi bilo. Bez obzira na izbor Pistonsi su igrali  sedam uzastopnih finala Istoka te bili prvaci 2004. godine. Kakav bi Anthony danas bio kao igrač najbolje govori izjava tadašnjeg lidera Pistonsa te kasnije i suigrač u Denver Nuggetsima Chauncey Billupsa:

„Njegov način igre koji je razvio sigurno ne bi bio isti da je igrao u Pistonsima. Ne bismo mu dopustili da igra tako. Bio bi mnogo bolji igrač da je došao kod nas nego što je sada – a svi smo svjedoci o kakvoj se igračini radi“, kazao je Billups te nastavio: „Postao bi ikona jer pobjeđivanje je ono što te čini ikonom, a tada mi smo pobjeđivali“.

Ostaje žal za fanatike što nismo vidjeli Mela u tadašnjim Pistonsima koji su bili prava momčad, bez velike zvijezde, gdje je uspjeh tima bio na prvom mjestu i nije se gledala individualna statistika. Carmelov tadašnji način igre dao bi Detroitu mnogo raznovrsniji napadački repertoar te bi vjerojatno bolje sazreo kao igrač zbog okoline kakvu je mogao imati u Motownu.

Na sve ovo i Melo je imao mišljenje:

„Bio sam razočaran. Zaista sam htio u Detroit. Imali ste Chaunceyja i ekipu tamo, posjedovali su fantastičnu atmosferu“, iskren je bio Melo i dodao: „Rečeno mi je da će me birati Detroit. Nakon što su Cavsi birali rekao sam sebi: `Čovječe idem u Detroit`“.

Na sve ovo LeBron James je imao dodati: „Igrao bi na sasvim drugačijem nivou, imali bi rivalitet kakav se dugo nije vidio“. Činjenica da su Melo i LBJ bili rivali i prije dolaska u ligu, naravno prijatelji prije svega, no možemo samo zamišljati kakvi to dueli bili u doigravanju da su Pistonsi uzeli Mela.

Sudbina je htjela drugačije. Melo je trenutno očajan u Knicksima, Miličić odustao od košarke, a oni koje vole NBA ligu bili su uskraćeni za vjerojatno još koji naslov Pistonsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE