Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joe Dumars: “Draženu bih uvijek zalijepio ruku u lice, no to nije ništa značilo jer je on bio poput stroja”

NBA liga je Draženu Petroviću u sezoni 1992./1993, priredila veliku nepravdu, budući da nije izabran u momčad Istoka koja je nastupila na All-Star utakmici. Pokojna legenda hrvatske košarke je u toj sezoni izabrana u treću najbolju momčad NBA sezone, što znači da je bio među 15 najboljih NBA igrača.

S druge strane, Joe Dumars je te iste sezone nastupio na All-Star utakmici, iako je Dražen bio bolji u svim statističkim kategorijama.

Statistiku obojice u toj sezoni možete pronaći na idućem linku:

DRAŽEN PETROVIĆ: https://www.basketball-reference.com/players/p/petrodr01/gamelog/1993/

JOE DUMARS: https://www.basketball-reference.com/players/d/dumarjo01/gamelog/1993/

NBA liga je kasnije priznala da su neizborom Petrovića u All-Star momčad napravili grešku, a Dražen im je to odlučio dokazati već 10. veljače 1993. tijekom utakmice svojih New Jersey Netsa na domaćem parketu protiv Detroit Pistonsa.

STATISTIKA UTAKMICE: https://www.basketball-reference.com/boxscores/199302100NJN.html

Dražen je odlučio dokazati svima kako je All-Star igrač, tijekom utakmice je čuvao Dumarsa te mu nije dao disati. Htio je dokazati kako je bolji od Dumarsa. Tada se najbolje mogao vidjeti pobjednički mentalitet Dražena Petrovića, kao i u utakmicama protiv Jordana. On nikome nije htio priznati da je bolji, pa čak ni velikom Michaelu Jordanu. Petro je na kraju postigao 13 poena, dok je Dumars ostao na 0 poena.

Dražen je dokazao svoje, a ujedno se iz tog primjera najbolje može vidjeti koliko je tada bilo teško probiti se europskim igračima u NBA ligi. Danas puno više Europljana odlazi u NBA ligu i često budu izabrani za nastup na All-Star utakmici.

Dumars je jednom prilikom izjavio o Draženu:

“Svaki put sam mu zalijepio ruku u lice, no to nije ništa značilo. On je bio poput stroja, uvijek bi zabio šut.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE