Legendarni trener opravdava odluku Joea Dumarsa da na NBA draftu 2003. izabere Darka Miličića

Larry Brown, koji je kao trener vodio Detroit Pistonse do titule NBA prvaka 2004. godine, je u intervjuu opravdavao odluku Joea Dumarsa da na legendarnom NBA draftu 2003. godine izabere Darka Miličića. On misli kako su Dumars i drugi zaposlenici uprave zaslužni za sastavljanje momčadi koja je u finalu pobijedila favorizirane Los Angeles Lakerse.

To je zato što su ti isti ljudi koji su izabrali Darka bili dovoljno pametni da trejdaju za Bena Wallacea, rekao je legendarni trener, a piše Lauren Williams iz M Live-a. Dovoljno pametni da draftiraju Tayshauna Princea, da dovedu u momčad Ripa Hamiltona i Chaunceyja Billupsa i na kraju da dovedu i vjeruju u igračke sposobnosti Rasheeda (Wallace).

Miličić je u redovima Pistonsa proveo dvije i pol sezone. Trejdan je u veljači 2006. u Orlando Magic, nakon što se smatralo da se ne uklapa više u momčad. Uostalom, nakon što je Detroit osvojio NBA titulu, oni su postali legitimna prijetnja za naslov još par sezona, a momčad koja je glavni kandidat za prsten mora imati iskusne igrače u rosteru, a ne mlade igrače koji su još u procesu učenja i skupljanja iskustva. Miličić jednostavno nije imao mjesta u momčadi predvođenom Brownom.