Monday, September 25, 2023

ZADNJE OBJAVE

Curry potpisao 201 milijun dolara vrijedan ugovor s Warriorsima

Nekoliko minuta nakon ponoći po američkom vremenu Golden State Warriorsi potpisali su novi ugovor sa svojim startnim razigravačem Stephom Curryjem. Radi se o najskupljem ugovoru u povijesti NBA lige težine 201 milijun dolara, a Steph bi igrač Warriorsa trebao biti idućih 5 godina.

Ovo je istovremeno i očekivani potez Warriorsa i Curryja koji nije izazvao šok i nevjericu kao neki drugi poslovi do sada odrađeni na ljetnoj tržnici. Curry je MVP, NBA šampion dva puta s Warriorsima, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji i vjerojatno najbolji šuter u povijesti bez koga bi današnji Warriorsi bili nezamislivi.

Ovaj super-max ugovor istovremeno je i nagrada Curryju zbog, za NBA prilike, mizernog ugovora koji je s njim potpisan 2013. godine koji je iznosio 44 milijuna dolara na 4 godine. Zbog ovoga je bilo nerealno očekivati da će Curry uzeti nekakav popust kako bi Warriorsima olakšao potpisivanje slobodnih igrača ili ostavio prostora za novi ugovor Andrea Iguodale.

Warriorsima preostaje potpisati novi ugovor i s Kevinom Durantom, što bi se trebalo ostvariti nešto kasnije u srpnju kako bi franšiza mogla zadržati financijsku fleksibilnost prilikom free agencyja. Od Duranta se očekuje da uzme nekakav popust, ali i potpiše 1+1 ugovor nakon čega bi iduće ljeto opet izašao na tržište i potpisao ugovor sličan Curryjevom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE