Wednesday, June 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igrači tjedna: Kemba Walker i Klay Thompson

Već je uobičajena praksa u NBA ligi da početkom tjedna saznamo tko su dobitnici nagrada za najboljeg igrača prošlog tjedna u Istočnoj i Zapadnoj konferenciji. Ovoga puta to Kemba Walker iz Charlotte Hornetsa i Klay Thompson iz Golden State Warriorsa, a u obzir su ušle samo utakmice koje su se igrale od 5. do 11. siječnja.

Walker je Hornetse u rasponu od 5. do 10. siječnja vodio do četiri uzastopne pobjede od čega su tri bile u gostima, protiv Raptorsa, Celticsa i Knicksa, a kod kuće su Hornetsi porazili New Orleans Pelicanse. Ako k tome uračunamo i petu utakmicu i pobjedu nad Orlandom koja nije uračunata u ovotjedni izbor za najboljeg igrača tjedna onda je Kemba na ludim prosjecima od 30 poena, 6 skokova, 4,8 asistencija, šut iz igre 49% i 40% za tricu. Svih pet pobjeda je ostvareno bez glavnog igrača Hornetsa Big Al Jeffersona. Hornetsi su trenutno na devetom mjestu Istočne konferencije s omjerom 15-24.

Warriorsi nemaju problema s negativnim omjerom kao Hornetsi, dapače, oni imaju najbolji u ligi 29-5. Veliki obol tome dao je Thompson u zadnje tri utakmice protiv Oklahome, Indiana i Celvelanda koje su Warriorsi lakoćom pobijedili. Najimpreisvnija Thompsonova partija bila je protiv Oklahome kojoj je hladnokrvno ubacio 40 poena tricu šutirajući 6-11. Njegovi prosjeci u zadnje tri utakmice iznose 27,7 poena, 3,7 skokova, 1,7 asistencija, šut iz igre je na 52%, a za tricu 50%.

Latest Posts

NE PROPUSTITE