Tuesday, August 9, 2022

ZADNJE OBJAVE

Igrači tjedna: Kyle Lowry i Stephen Curry

Kyle Lowry iz Toronto Raptorsa i Stephen Curry iz Golden State Warriorsa dobili su nagrade za najbolje igrače prošlog tjedna u NBA ligi.

- Advertisement -

Raptorsi su odigrali četiri utakmice i upisali tri pobjede, a Lowry u jednom porazu nije nastupio, tako da možemo reći kako je Raptorse odveo do omjera 3-0. U te tri utakmice prosječno je bilježio 29 poena, 9 asistencija, 6 skokova i 2 ukradene lopte. Šutirao je 60 posto iz igre, 42 posto s trice i 85 posto s linije slobodnih bacanja. Lowry je na početku tjedna protiv Knicksa ostvario triple-double učinak (22/11/11), da bi tjedan zatvorio s rekordom karijere od 43 poena u fantastičnoj pobjedi protiv Cleveland Cavaliersa (99:97).

Curry je u prošlom tjednu, u četiri odigrane utakmice i 4 pobjede Warriorsa, prosječno bilježio sljedeće brojke; 44 poena, 6 skokova, 7 asistencija, šut 61 posto, trica 61 posto, slobodna bacanja 90 posto. Zabijao je redom; 36 poena, 42 poena, 51 poen i 46 poena. U zadnje dvije utakmice, protiv Magica i Thundera, je zabio redom 10 pa 12 trica, a Oklahomi je sudbinu zapečatio tricom za pobjedu u zadnjoj sekundi kojom je usput izjednačio rekord po broju pogođenih trica u jednoj utakmici. Povijesno, zadnji tjedan Curryja je jedan od, ako ne i najbolje odigran tjedan u NBA povijesti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE