Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trade exception vrijedan 17 milijuna: Tri igrača koja bi Warriorsi mogli potpisati

Trade exception vrijedan 17 milijuna dolara za Golden State Warriorse istječe 24. listopada. Taj exception je dio razmjene Andrea Iguodale u Memphis kako bi se stvorio salary cap prostor za dolazak D’Angella Russella (koji je u konačnici razmijenjen s Andreom Wigginsom)

Trade exception stoga do određenog datuma omogućava Warriorsima da potpišu igrača s plaćom do spomenute granice, dakle do 17.2 milijuna. No Dubsi će vjerojatno morati plaćati salary tax ako odluče zadržati ogroman ugovor koji ima Wiggins.

Tri su moguća kvalitetna rješenja za Ratnike ako se odluče za korištenje exceptiona:

JJ Reddick

Nakon sporijeg starta karijera mu je oživjela u Clippersima te se prometnuo u jednog od kvalitetnijih sharpshootera lige. Lani je potpisao dvogodišnji ugovor s Pelicansima vrijedan 26.5 milijuna što znači da godišnje zarađuje nešto više od 13 milijuna.

Odlično može reagirati stilu igre Golden Statea, a radi se o igraču koji je ove sezone na prosjeku od 14 poena po utakmici uz “lijepih” 45 % šuta za tri poena.

Terrence Ross

Idealno rješenje kao 3&D prototip igrača. Sjajan atleta sa solidnim šuterskim sposobnostima. Mogao bi pomoći u obrambenim rotacijama pa je moguće da napusti Orlando Magic ovog ljeta.

Do suspenzije lige u ožujku Ross je bio na 14.8 poena, 3.2 skoka i 1.2 asistencije po utakmici. 40% šutirao je iz igre uz 35.7% šuta za tri poena (i 84% s linije slobodnih bacanja).

Jonas Valančiunas

Kvalitetno centarsko rješenje je također jedna od deficitarnih mjesta u rosteru Dubsa. Centar Memphisa bi mogao biti kvalitetan dodatak jer im nedostaje rim protector i igrač koji donosi kontrolu skoka.

Upravo bi Valančiunas u tome mogao pripomoći, a radi se o igraču od 14.9 poena u prosjeku i čak 11.8 skokova. Mogao bi biti vrhunski playoff dodatak kada run ‘n gun igra bude onemogućena u tolikoj mjeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE