Thursday, September 28, 2023

ZADNJE OBJAVE

Igrači tjedna: Paul George i Russell Westbrook

NBA liga je objavila laureate zadnjeg tjedna regularne sezone.

Na Istoku je najbolji bio krilo Indiana Pacersa Paul George, dok je na Zapadu to bio bek Oklahoma City Thundersa Russell Westbrook.

George je predvodio Istok po prosjeku poena po utakmici (31,7), bio je sedmi po skokovima po utakmici (9 skokova) uz šut iz igre od 57,4 % što je pomoglo Pacersima da pobijede u sve tri prošlotjedne utakmice.  Dana 4. travnja je na domaćoj utakmici protiv Toronto Raptorsa kada su Pacersi u trećoj četvrtini stigli minus od 19 poena.  George je tu utakmicu završio s 35 poena, 10 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte da bi Pacersi tad pobijedili 108-90.

Russell Westbrook je imao tjedan za pamćenje. On je pomogao Thundersima da ostvare omjer 3-1. Prosječno je postizao 32,5 poena (drugi na Zapadu), 12,5 skokova (treći na Zapadu) i 10,3 asistencija po utakmici (treći na Zapadu). Devetog travnja u pobjedi na Denver Nuggetsima Russell je postigao 50 poena, 16 skokova, 10 asistencija i postigao zadnji poen Thundersa tzv. buzzer beater sekundu prije kraja u pobjedi 106-105. Russellu je to bio 42. triple-double učinak u sezoni, čime je prestigao na prvom mjestu Oscara Robertsona i njegov 55 godina dug rekord po broju takvih učinaka u sezoni. Ujedno to je Russellu bio treći triple-double učinak s 50 i više poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE