Friday, August 12, 2022

ZADNJE OBJAVE

Indiana još nije ponudila Vogelu produženje ugovora

Trener Indiana Pacersa, Frank Vogel, vjerojatno spada u top 10 najboljih trenera u NBA ligi. Pacersi su sigurno bolji s njim na čelu. Ali, pitanje je hoće li se Vogel nalaziti na istom mjestu iduće sezone.

- Advertisement -

Vrlo moguće, prije svega jer je jako teško zamisliti drugi scenarij. Ipak, Adrian Wojnarowski iz Yahoo Sportsa ostavlja vrata otvorenim za drugačiji rasplet priče.

vogel

 

- Advertisement -

Da li su u Pacersima ozbiljni? Predsjednik franšize, Larry Bird, nije odgovorio na pitanje ali nije ugasio plamen koji su uzrokovale glasine.

Vogel ne treba brinuti oko idućeg zaposlenja jer bi eventualnim prekidom suradnje skočio na vrh svake liste kandidata za upražnjenu funkciju glavnog trenera.

Postavlja se pitanje, zašto bi Pacersi uopće razmatrali zamjenu na kormilu ekipe? Da li se moglo drugačije postupiti na kraju četvrte utakmice serije protiv Toronta? Da. Da li su neke rotacije u istoj utakmici bile upitne? Možda. Da li je napravio grešku sa zvanjem timeouta u kasnoj fazi sedme utakmice? Vjerojatno. Nije savršen.

Međutim, govorimo o ekipi u kojoj su drugi i treći najbolji igrač Monta Ellis i George Hill, s jako kratkom i siromašnom klupom iza sebe. Vogel je izvukao maksimum iz rostera koji mu je pripremio Bird i obavio mnogo bolji posao nego bilo tko drugi kada bi se našao na njegovom mjestu. S jasno limitiranom ekipom, napravio je fantastičnu sezonu s biranjem pravih pozicija za svakog igrača, da bi izvukao maksimum.

Najvjerojatniji rasplet jeste službena objava Pacersa o produženju ugovora na još nekoliko sezona, ali treba ostaviti prostora i za eventualni obrat.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE