Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Reggie Miller: “U današnjoj NBA ligi bi prosječno postizao 45 poena po utakmici”

NBA danas izgleda posve drugačije nego prije deset godina. Momčadi dosta često igraju s “niskim” petorkama, a trice se šutiraju češće nego ikad prije.

Druga stvar koja se promijenila je vrsta agresivnosti u obrani s kojom momčadi smiju igrati. U modernoj NBA ligi prekršaji su puno češći i momčadi realno ne smiju “maltretirati” svoje protivnike u obrani (primjer Bad Boysi iz 80ih i ranih 90ih). Reggie Miller, koji je jedan od najboljih šutera u povijesti NBA lige, govorio je o ovoj temi početkom ovog tjedna. Kao analitičar TNT-a, debatirao je o osobnoj greški sviranoj tijekom utakmice Milwaukee Bucksa i Miami Heata.

“Da je ovo bilo u 90-im godinama, vi jednostavno ne biste mogli zaustaviti mene prilikom šuta, morali bi ići na mene, što bi značilo da bi bio na prosjeku od 45 poena. Jednostavno ne znam kako danas igrači zaustavljaju šutere.”

Liga se svakako promijenila što se tiče pravila i onoga što se smatra prekršajem. Obrambeni igrači su u nepovoljnom položaju zbog toliko različitih načina na koji bi im mogao biti sviran prekršaj na šuteru. Prema mišljenju Reggieja, to također omogućuje vrsnim šuterima da lakše dođu do čistog šuta, što i dalje gura ligu prema šutiranju više trojki.

Miller je u prosjeku postizao 18,2 poena po utakmici u karijeri uz 39,5% šuta za tri poena. Iako vjerojatno ne bi prosječno postizao 45 poena u modernom NBA-u, bilo bi zanimljivo vidjeti kakve igre bi pružali on i ostali vrsni šuteri iz tog doba u slučaju da bi se utakmice sudile kao danas.

Latest Posts

NE PROPUSTITE