Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Batum i Lamb u Hornetsima, Henderson i Vonleh u Blazersima

Sezona tradeova je službeno počela razmjenom koja je poslala Lancea Stephensona iz Hornetsa u Los Angeles Clipperse za Spencera Hawesa i Matta Barnesa, a sada se nastavlja sa još dvije razmjene. Ono što je zanimljivo je da su u obje učestvovali Hornetsi koji očigledno žele da sastave bolju ekipu i legitimnije se bore za playoff na mnogo slabijem Istoku.

Prvi trade radili su sa Trailblazersima, koji su poslali Nicolasa Batuma u Charlotte u zamjenu za Noaha Vonleha i Geralda Hendersona.

Batum je francuski reprezentativac i igra na mjestu small forwarda odnosno “trojke” iako može igrati i stretch krilnog centra s obzirom na njegov šut za tri poena. Ove sezone je malo podbacio, smanjio je svoje brojke, a posebno šut iz igre (prošle sezone 46%, ove godine 40%). Iako je imao lošiju sezonu, prijašnje sezone je igrao poprilično solidno pa tako ne treba gledati samo zadnju godinu, već generalno šta je ovaj igrač pokazao u svojoj NBA karijeri. Može pridonijeti toliko potrebnom šutu za tri poena po kojem su Hornetsi bili najgori u ligi prošle godine, a potencijalno može stvoriti dobru konekciju sa Kembom Walkerom koji je najveća zvijezda ove ekipe. Na svom ugovoru ima još sljedeću sezonu za koju će dobiti $12.2 miliona dolara.

Na Vonleha ne treba trošiti riječi, jer se generalno nema šta reći. Odigrao je samo 25 utakmica, uz malo više od 10 minuta na terenu i malo više od tri poena po utakmici. On je još uvijek na svom rookie ugovoru te ima zagarantovanih $5 milijuna za dvije godine, nakon čega ima dvije godine team opcije tokom kojih mu je još oko $5 milijuna zagarantirano, ako se tim odluči da ga zadrži. Henderson na ugovoru ima još jednu godinu i to je player opcija za $6 milijuna za koju se očekuje da će iskoristiti. Henderson je prosječan igrač sa solidnim postotcima šuta i sa solidnim brojkama koje će mu opasti s obzirom da će vjerojatno manje igrati u Blazersima nego što je to bio slučaj u Hornetsima.

Imao je oko 12 poena za blizu pola sata na parketu, pa je za očekivati da u rotaciji Blazersa gdje neće igrati pola sata neće imati ni takve brojke. Po mom mišljenju bolja razmjena za Charlotte koji je popunio onaj dio igre koji im je falio a za to nije dao previše. Vonleh je možda i najveći flop prošlogodišnjeg drafta, a Henderson se da zamijeniti s Batumom.

Drugi trade uključuje Oklahomu koja je poslala Jeremyja Lamba u Hornetse, a zauzvrat iz Hornetsa dobila Lukea Ridnoura (došao preko tradea s Memphisom koji je dobio Matta Barnesa) i izbor druge drafta za 2016 godinu. Još jedan logičan trade za Hornetse koji su dobili ono što su htjeli – beka koji ima dobar šut za tri poena, potencijalno odličan. Iako nije u tom segmentu prelazio 35% u svoje tri godine u ligi, sa više vremena na terenu od 13.5 minuta koliko je dobio prošle sezone kod trenera Scotta Brooksa trebao bi da pokaže ono što zna.

Igra poziciju beka šutera i vjerojatno će biti dio prve petorke Charlottea. Matt Barnes je u Hornetse došao kao dio one razmjene za Lancea Stephensona, a za ovu ekipu neće odigrati ni minute, do će Memphis vjerojatno ostaviti Barnesa u ekipi jer smatraju da im treba još malo veteranskog štiha u svlačionici.

Dodati treba da su ove dvije razmjene korak u pravom smjeru za najgoru ekipu po procentu šuta za tri poena u NBA ligi, a još jedan korak u pravom smjeru biti će najvjerojatniji izbor Charlottea a to je Frank Kaminsky sa sveučilišta Wisconsin. Popularni Frank the Tank je odličan u pick ‘n’ pop situacijama ali fali mu brzine i nije odličan atleta. Kao jedan solidan šuter dobro će doći Hornetsima koji imaju deveti izbor na draftu koji se održava večeras u Barclays Centru, u 1:30 po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE