Friday, July 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Memphis Grizzliesi će umiroviti dres Tonyja Allena

Iskusni Tony Allen, koji je nedavno potpisao za New Orleans Pelicanse, dobio je veliko priznanje od bivšeg kluba Memphis Grizzliesa. Naime, iz kluba je stigla vijest kako će Allenov dres s brojem devet biti umirovljen i izvješen na vrhu njihove dvorane, ali tek nakon što iskusni košarkaš objesi tenisice o klin.

- Advertisement -

Allen je u Memphisu proveo sedam godina (prije toga je šest godina igrao za Boston), a u 462 utakmice ostvario je prosjeke od 8,9 koševa, 4,3 skokova i 1,7 ukradenih lopti. Iako nikada nije bio pretežito opasan igrač u napadu, njegova obrana bila je među najboljima u NBA ligi. Igrajući za Grizzliese tri je puta odabran u najbolju obrambenu momčad lige te tri puta u drugu obrambenu petorku. Dodajmo još da Allen također ima jedan prsten NBA prvaka, kojeg je osvojio 2008. godine sa Celticsima.

35-godišnji košarkaš mogao bi tako postati prvi igrač u povijesti Memphisa čiji će dres biti umirovljen, ukoliko ga u tome ne pretekne Zach Randolph, koji je dobio isto obećanje kao i Allen.

Vlasnik Grizzliesa Robert J. Pera lijepo je objasnio kakvu je ulogu u momčadi imao Tony Allen:

“Tony je bio pokretačka snaga koja nas je odvela u sedam uzastopnih nastupa u doigravanju. Igrao je s toliko žara i žestine da mu nitko u ligi nije bio ravan. Izuzetno smo mu zahvalni na njegovom iznimnom doprinosu Grizzliesima i ponosni smo što će broj devet jednog dana visjeti u FedEx Forumu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE