Sunday, May 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Valančiūnas u Pelicanse, Adams i Bledsoe u Memphis

Počela se sezona razmjena u NBA ligi!

Nakon što je Brad Stevens odmah po preuzimanju menadžerskih dužnosti u Bostonu poslao Kembu Walkera u Oklahomu, danas smo dočekali i drugi veliki trade.

New Orleans Pelicans: Jonas Valančiūnas, 17. i 51. pick 2021

Memphis Grizzlies: Steven Adams, Eric Bledsoe, 10. i 40. pick 2021, zaštičeni pick 2022 (via LAL)

David Griffin, generalni menadžer Pelicansa, ovim je potezom oslobodio 21 milijun dolara cap spacea te dobio centra kojemu ugovor istječe sljedeće ljeto.

Pelsi se sada nalaze u dobroj poziciji za nadolazeći free agency – imaju dovoljno prostora pod capom da izjednače sve ponude za Lonza Balla koji je restricted free agent, a ukoliko se za to odluče, mogu si priuštiti i Kylea Lowrya.

Adams i Bledsoe su u New Orleans stigli prošlog ljeta kao dio razmjene između četiri ekipe čija je glavna komponenta bila odlazak Jruea Holidaya u Buckse. Možemo reći kako ni jedan od njih nije ispunio očekivanja – obojici su brojke bile u padu u odnosu na prošlu sezonu, a i upitna je kompatibilnost sa prvom zvijezdom Pelicansa, Zionom Williamsonom.

Zauzvrat, Pelicansi su dobili Valančiūnasa iza kojeg je najbolja sezona u karijeri – bio je na double-double prosjeku od 17.1 poena i 12.5 skokova, a bio je i drugi ofenzivni skakač lige (4.1).

Ova razmjena ne može biti službeno okončana do početka free agencya (6. kolovoz), a nije isključeno da se u trade uključi i treća ekipa jer prva predviđanja govore da se Bledsoe neće zadržati u Memphisu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE