Wednesday, October 4, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kreće lov na Kylea Lowrya

Bliži se free agency, a s njim i početak lova na zvijezdu Toronto Raptorsa, Kylea Lowrya.

Lowryu je istekao ugovor sa jedinom kanadskom franšizom u ligi te je vrlo izvjesno da će ovo ljeto promijeniti sredinu. Kao prvi kandidati za njegovo dovođenje istaknuli su se New Orleans Pelicansi, Dallas Mavericksi i Miami Heat.

Lowryev ugovor prošle sezone donio mu je zaradu od 30 milijuna dolara, a po pisanju američkih medija očekuje se da će Lowry tražiti višegodišnji ugovor u sličnom cjenovnom rangu.

Pelicansi i Mavericksi su dvije ekipe sa dovoljno salary capa da bez problema mogu potpisati Lowrya. Ipak, on preferira odlazak u Miami i udruživanje sa Jimmyem Butlerom, a da bi do toga došlo mora se poklopiti više stvari.

Miami Heat nema dovoljno mjesta pod capom da dovede Lowrya – potrebno je postići sign-and-trade dogovor s Raptorsima, a tu u priču ulaze dva jučerašnja poteza ekipe s Floride.

Miami nije iskoristio team option za produljenje ugovora Andre Iguodali što ih oslobađa njegovog ugovora od 15 milijuna dolara. S druge strane, produžili su suradnju s Goranom Dragićem (19.4 milijuna dolara) te bi on trebao biti središnja točka potencijalnog sign-and-trade-a s Torontom.

Toronto će, uz Dragića, od Miamija tražiti barem jednog mladog (Precious Achiuwa?) igrača te izbore na draftu.

Free Agency počinje danas u ponoć.

Latest Posts

NE PROPUSTITE