Thursday, September 29, 2022

ZADNJE OBJAVE

Bradley Beal: Ne razumijem poziv Anthonyja na All-Star

NBA liga je odlučila da umjesto ozlijeđenog Kevina Lovea izabere Carmela Anthonyja na roster All-Star momčad Istoka. No, bilo je i drugih kandidata.

- Advertisement -

Jedan od kandidata bio je i startni bek Washington Wizardsa Bradley Beal, koji se oglasio nakon odabira Mela:

“Nikad nisam smatrao da netko ne treba biti All-Star. Kao prvo, Carmelo je odličan igrač koji apsolutno zaslužuje da se nađe na smotri najboljih. No s druge strane ne razumijem tu odluku s obzirom na to da NBA liga nagrađuje pobjeđivanje. Tako da to je pomalo čudna odluka.”

Bradleyjev agent, Mark Bartelstein bio je iskren prema novinarima kada je Beal u pitanju:

- Advertisement -

“Nedavno sam razgovarao s čelnicima lige koji su često spominjali kako pobjedničke ekipe zaslužuju vise kredibiliteta. Činjenica jeste da su Wizardsi trenutno momčad s najboljim omjerom u posljednje vrijeme. A Beal je jedan od zaslužnih za pobjede tako da odluka da bude All-Star je sasvim logična.”

Momčad iz D.C.-a-a je na najboljem omjeru od 1. prosinca, dok Bartelstein misli kako su čelni ljudi pri odabiru zamjene za Lovea u razmatranje uzeli glasovanje za rezerve koje je okončano krajem siječnja.

Beal je na prosjeku od 24,3 poena uz 55% iz igre te 45% za tri dok su Wizardsi slavili 9 od posljednjih 10 susreta.  S druge strane Knicksi su pobijedili 3 utakmice od zadnjih 10 dok je Anthony prosječno ubacuje 26,3 uz 46% iz igre.

All-Star igrač GSW, Klay Thompson stao je u obranu kolege a Istoka:

“Nema sumnje da Beal zaslužuje All-Star izbor. Wizardsi su treći na istoku gdje Wall i Beal igraju fenomenalno sto pokazuju brojke. Smatram da je neopravdano izostavljen.”

Podršku mladom beku putem Twittera dali su trener John Calipari i nekadašnji suigrač Jared Dudley.

Vrijedi istaknuti da je Beal početkom mjeseca odbio pozivnicu za natjecanje u šutiranju trojki što je možda utjecalo da liga ipak odabere Anthonyja kojem je ovo deseti izbor u All-Star selekciju.

“Svjestan sam da sam imao idealnu priliku da se nađem na All staru ali na kraju krajeva sretan sam sto se nalazim u pobjedničkoj momčadi gdje nastupam jako dobro. Izbor na Al-Star ne određuje igrača kakav je, tako da ću nastaviti raditi ono sto najbolje znam jer uživam u tome. Sada ide mali odmor pa se vraćamo košarci i borbi za sto bolje mjesto u playoffu.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE