Tuesday, June 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jeff Hornacek ima slobodu kod izbora pomoćnika

Nije lako raditi u New York Knicksima, slavna franšiza se traži već duže vrijeme. Dio temelja u pokušaju vraćanja stare slave postavljen je prošle sezone kada je krenulo čišćenje rostera i relativna stabilizacija kluba. Nova kockica u mozaiku je i Jeff Hornacek.

Hornacek je od ove sezone prvi trener s teškim zadatkom u uvijek nestrpljivim Knicksima. Iako je Phil Jackson preferirao Kurta Rambisa, koji je preuzeo klupu i završio sezonu nakon što je otpušten Derek Fisher, Hornacek je ipak dobio posao. Hoće li Kurt Rambis ostati u klubu, još nije odlučeno.

“Ja mogu odlučiti koga želim kao pomoćnika”, izjavio je Hornacek za lokalne medije.

“S Kurtom sam igrao u Phoenixu, također, svjestan sam njegovih trenerskih sposobnosti i što nam on može donijeti. Razgovarao sam s njim o tome kako bi se uklopio u naš tim. Još ćemo razgovarati narednih dana i ako osjetim da bi on bio dobar dodatak za nas, bio bi sretan da ostane. Ako se to ne dogodi, on će pronaći drugi posao. Pokušat ćemo to otkriti kroz naše razgovore.”

Hornacek, član legendarnog trojca Utah Jazza uz Johna Stocktona i Karla Malonea, preko kojih je i Jackson osvojio 2 od svojih 11 trenerskih naslova, ima težak zadatak povesti ne toliko talentiranu franšizu do playoffa. Osim Carmela Anthonyja i Kristapsa Porzingisa teško da može ozbiljno računati na doprinos ostatka ekipe te su odustali od triangle offensa koji je zaštitni znak Phila Jacksona.

Hornacek, čija referenca je odličan posao s Phoenix Sunsima prošle sezone dobio je slobodu na klupi te će pokušati izvući maksimum iz ekipe. Ipak dojam je da Knicksima treba nekoliko dobrih novih igrača. Ovo ljeto će ih biti dosta na tržištu. Na Knicksima je da zagrizu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE