Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Koliko je Thibodeau bolji izbor od prethodnih trenera Knicksa?

Sve posljednjih dana upućuje na to da su New York Knicksi kao svog idućeg trenera odabrali Toma Thibodeaua. Znamo da je to gotovo sigurno kada se oglasi Adrian Wojnarowski, a upravo je on javnost obavijestio kako će se to desiti na početku iduće sezone kada će Thibodeau zamijeniti Mikea Millera. Sasvim je sigurno da će pred novim trenerom ležati izuzetno velik izazov stvaranja pobjedničke ekipe od ekipe koja je upisala samo jednu pobjedu seriju doigravanja u zadnjih 20 godina.

Čak niti najluđi prognozeri ne bi se usudili kladiti na kladionicama poput 1xbet kladionice da će baš Thibodeau biti taj koji će sve okrenuti u korist ekipe iz Madison Square Gardena. Navodno je riječ o ugovoru na pet godina, a Thibodeau je prethodno već radio u New Yorku. Naime, od 1998. do 2004. godine bio je pomoćni trener Jeffu van Gundyju. Glavni problem u Knicksima s kojim se bore već godinama je onaj očiti: dovođenje igrača koji nisu niti blizu trajnog rješenja već su tu samo kako bi pokrpali rupe nastale u igri, a niti tu zadaću ne obavljaju na nekoj visokoj razini. Ostaje nam vidjeti što će Thibodeau učiniti s kadrom koji će mu biti dostupa iduće sezone, ali u svakom je slučaju jedno sigurno: teško da može biti gori od nekih svojih prethodnika.

Mike D’Antoni bio je trener Knicksa od 2008. do 2012. godine i u prve dvije sezone s klubom je upisao ukupno 61 pobjedu. Njegov najzapamćeniji uspjeh je bilo uvođenje Knicksa u doigravanje 2011., nakon što su uspjeli dovesti Carmela Anthonyja u svoje redove. U tom doigravanju lako su ih “pomeli” Celticsi. Atmosfera u svlačionici bila je poprilično loša te u skladu s rezultatima, a D’Antoni je u intervjuu 2017. otkrio da je morao podnijeti ostavku jer je Carmelo dao ultimatum klubu u kojem je zahtijevao odlazak trenera.

Mike Woodson je bio trener Knicksa od 2012. do 2014. godine i u njegovim ranim danima u klubu, rezultati su bili obećavajući. Nakon 53 pobjede u regularnom dijelu, Knicksi su osigurali i prvu pobjedu u seriji doigravanja nakon 13 dugih godina. Woodson je svoj staž na klupi Knicksa završio prisilno budući da je klub u sezonu 2013./14. očajno krenuo omjerom 3-13, a na kraju iste taj omjer je bio 37-45. Ipak, Woodson je, može se reći bio uspješan i ukupni omjer na klupi Knicksa bio mu je 109-79.

Derek Fisher je na klupi Knicksa bio od 2014. do 2016. godine i jasno je bilo da mu je tranzicija od igrača do trenera pala dosta teško pa se tako nije znao nositi s nekim situacijama, a našao se i usred sukoba s Mattom Barnesom zbog igračeve žene. Svoj staž na klupi Knicksa završio je neslavnom, omjerom 40-96.

Jeff Hornacek proveo je jednak vremenski period u Knicksima kao i njegov prethodnik Fisher. Imao je i nešto bolji omjer od 60 pobjeda i 104 poraza, ali to je i dalje bilo poprilično loše pa je Hornacek također završio neslavno, kao još jedan trener koji je u svom mandatu bio daleko od borbe za doigravanje.

David Fizdale bio je na klupi Knicksa od 2018. do 2019. godine s ukupnim omjerom od katastrofalnih 21 pobjede i čak 83 poraza. Za njegovog mandata Knicksi su imali velike planove o dovođenju igrača kao Irving i Durant te su sanjali o prvom picku na draftu. Ništa od toga se nije ostvarilo te je naposljetku Fizdale dobio otkaz, a drugu sezonu njegovog mandata je do kraja priveo zamjenski trener Mike Miller u jednako lošem svjetlu.

Knicksi proživljavaju užasno težak period i samo je nada preostala da će novi trener uspjeti nešto pozitivno promijeniti. Nama ostaje prvenstveno se nadati da će iduća sezona početi po rasporedu i da će sve teći u redu, a zatim i vidjeti kako će to sve izgledati i hoće li Knicksi konačno vratiti staru slavu u Madison Square Garden.

Latest Posts

NE PROPUSTITE