Tuesday, February 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kucamo na vrata zaboravljenih asova: Šuterska rapsodija legendarnog Allana Houstona

Neki NBA igrači nisu bili dovoljno cijenjeni u vrijeme kada su bili aktivni na NBA parketima. Mnogi navijači Knicksa i dalje ne simpatiziraju Johna Starksa zbog njegove preloše igre (šut 2/18) u sedmoj utakmici NBA finala 1994. godine, ali odbijaju se prisjetiti velikog broja utakmica u kojima ih je oduševljavao, kada je 48 minuta igrao odličnu obranu na Michaelu Jordanu, ili kada se zatrčao prema tri igrača Chicago Bullsa i brutalno zakucao tijekom playoffa NBA lige 1993. godine.

Allan Houston je bio sličan igrač, no njegove greške na parketu bile su rijetke. Oni koji su tu igračinu gledali na vrhuncu imali su sreću i veliko zadovoljstvo uživati u košarkaškoj čaroliji igrača kojeg su ozljede spriječile da postane NBA legenda.

Bio je potpuna suprotnost onome s čime su svi povezivali košarku u New Yorku. Houston je bio miran i zadržan, a posjedovao je vrlo mekan skok-šut. Na vrhuncu karijere je postizao između 18 i 22 poena po utakmici uz šut od preko 40 posto za tri poena.

U ljeto 2001. New York Knicksi su s njim potpisali šestogodišnji ugovor vrijedan ogromnih 100 milijuna dolara. To je bio glavni razlog zašto su mu najvjerniji navijači Knicksa zviždali i rugali mu se, a mediji ga nazivali precijenjenim. U nastavku vam donosimo priču o tome kakav vrsni strijelac je Allan Houston bio.

16. ožujka 2003: Allan Houston postigao je 50 poena u pobjedi protiv Milwaukee Bucksa

U sezoni koja će biti već druga razočaravajuća za Knickse, Allan Houston donio je barem jedan svijetli trenutak sa svojom utakmicom od 50 poena u pobjedi 120-111 kod kuće protiv Milwaukee Bucksa. Houston je postigao 50 poena uz vrlo impresivnih 13-25 iz polja, 6-14 za tricu te impresivnih 18-18 s linije slobodnih bacanja.

Ovim dostignućem Houston je postigao 50 poena i kod kuće i u gostima. Prije te NBA sezone Patrick Ewing je bio posljednji igrač Knicksa koji je postigao više od 50 poena na utakmici. Houston je u toj NBA sezoni postizao najviše poena u karijeri, 22,5 poena po utakmici, a odigrao je sve 82 utakmice. Latrell Sprewell ga nije pratio, imao je najlošije brojke u karijeri, a Antonio McDyess nije ni igrao, tako da je Houston bio jedina svijetla točka najvrjednije NBA momčadi.

Knicksima bi sada svakako dobro došao jedan igrač poput njega. Igrač koji nema stalno loptu u rukama, a učinkovit je, igrač koji će vas natjerati da platite ako ga pustite otvorenog na šutu.

Iako nije bio dovoljno cijenjen, jedan je od najvećih šutera u povijesti New York Knicksa, i to treba pamtiti, a ne samo visinu njegovog ugovora.

Latest Posts

NE PROPUSTITE