NBA liga donirala milijun kirurških maski New Yorku

Dok se cijeli svijet suočava s pandemijom koronavirusa (COVID-19), NBA liga je odlučila pomoći gradu koji je najviše stradao u pandemiji, New Yorku. Guverner New Yorka Andrew Cuomo je na Twitteru objavio kako je NBA donirala milijun kirurških maski ključnim gradskim radnicima kako bi se spriječilo širenje izuzetno zaraznog virusa:

U New Yorku se do danas nalazi najveći broj slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama, nevjerojatnih 113.704. Grad je također doživio preko 3.500 smrtnih slučajeva, što je ujedno i najveći broj u cijeloj zemlji. Budući da je u SAD-u do sada zabilježeno najviše slučajeva ove bolesti s preko 300.000, broj zaraženih u New Yorku bi po ukupnom broju bio treći na svijetu, iza Španjolske i Italije.

Broj smrtnih slučajeva zbog ovog virusa također je vrlo visok (8.243), iza Italije (15.362) i Španjolske (11.744). Broj smrtnih slučajeva od 3.565 u New Yorku zapravo je viši nego u Kini (3.326), odakle prema različitim izvješćima i studijama virus potječe.

Dobro je vidjeti da NBA liga djeluje proaktivno u ovoj neviđenoj pandemiji, a upravo je NBA prva od najvećih sportskih liga koja je obustavila igranje utakmica nakon što je objavljeno da je Rudy Gobert, igrač Utah Jazza pozitivan na koronavirus.