Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA liga donirala milijun kirurških maski New Yorku

Dok se cijeli svijet suočava s pandemijom koronavirusa (COVID-19), NBA liga je odlučila pomoći gradu koji je najviše stradao u pandemiji, New Yorku. Guverner New Yorka Andrew Cuomo je na Twitteru objavio kako je NBA donirala milijun kirurških maski ključnim gradskim radnicima kako bi se spriječilo širenje izuzetno zaraznog virusa:

U New Yorku se do danas nalazi najveći broj slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama, nevjerojatnih 113.704. Grad je također doživio preko 3.500 smrtnih slučajeva, što je ujedno i najveći broj u cijeloj zemlji. Budući da je u SAD-u do sada zabilježeno najviše slučajeva ove bolesti s preko 300.000, broj zaraženih u New Yorku bi po ukupnom broju bio treći na svijetu, iza Španjolske i Italije.

Broj smrtnih slučajeva zbog ovog virusa također je vrlo visok (8.243), iza Italije (15.362) i Španjolske (11.744). Broj smrtnih slučajeva od 3.565 u New Yorku zapravo je viši nego u Kini (3.326), odakle prema različitim izvješćima i studijama virus potječe.

Dobro je vidjeti da NBA liga djeluje proaktivno u ovoj neviđenoj pandemiji, a upravo je NBA prva od najvećih sportskih liga koja je obustavila igranje utakmica nakon što je objavljeno da je Rudy Gobert, igrač Utah Jazza pozitivan na koronavirus.

Latest Posts

NE PROPUSTITE